Gå til sidens hovedinnhold

Med jazz i blodet

Jazzsangerinnen Majken Christiansen fra Bestum lot seg trollbinde av Ella Fitzgerald i ung alder. Nå er hun aktuell med platen «Majken - Comes Love».

Røa: Jeg er meget stolt av den nyeste platen. Den er så god som den kunne bli akkurat nå. Det er der jeg er i prosessen for øyeblikket, sier Christiansen på klingende dansk.

Ikke alene

Hun synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdidivaer, der blant andre Ella Fitzgerald kan trekkes frem.

Men den erfarne jazzsangerinnen er rask med å påpeke at hun ikke er alene om utgivelsen.

Med meg har jeg Frode Kjekstad på gitar, Tore Sandnæs på piano, Stig Hvalryg på kontrabass og min mann Trostein Ellingsen på trommer. Vi er et godt og velfungerende team og jeg kunne ikke klart det uten dem, smiler hun.

Pendlet

Etter å ha flyttet til Norge i 2001 har Christiansen pendlet ofte mellom Danmark og Norge. Hun har gjort utallige konserter, spilt inn ulike plater og turnert her hjemme for Rikskonsertene.

Jazz har egentlig alltid vært en del av livet mitt. Far spilte banjo i et jazzband da jeg var liten og gradvis begynte så også jeg å interessere meg for denne uttrykksformen. Som 12-13 åring begynte jeg å lytte på musikken, men jeg sang altså ikke på den tiden, forteller hun.

Unik opplevelse

13. februar inntar bandet med Majken Christiansen i front Bakkekroen i Smestadskrysset og det er en konsert sangeren selv gleder seg veldig til.

Vi startet med konserter på Bakkekroen for to år siden og det er bare helt show. Publikum er helt med hver gang og gir en unik opplevelse også for oss som står på scenen, avslutter hun.

Les hele intervjuet med Maiken i denne ukens papiravis.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus