*Nettavisen* Nyheter.

Med kite over Rødehavet

Nathalie fikk prøve seg i vannet. Foto: Utlånt

Bestumjenten Nathalie Wik Lystad (19) dro til Egypt for å lære seg å kite.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nathalie og Maria. Foto: Utlånt

Bestum: En guffen vinternatt for ikke så lenge siden reiste Nathalie Wik Lystad (19) på studietur til et eksotisk land langt unna Norge. Destinasjonen var Egypt og byen Safaga ved Rødehavet, og hovedmålet med turen for Nathalie og de andre ivrige elevene, var å lære seg å kite.

-Vanskeligere enn jeg trodde

Nathalie er elev ved Risøy folkehøyskole, som ligger på sørlandskysten ved Tvedestrand.

- Kiting skulle vise seg å bli et vidt begrep, som ikke nødvendigvis innebar å kjøre bortover vannet på brett, hoppe, trikse litt og kjenne vinden mot ansiktet. Det var vanskeligere enn jeg hadde trodd! ler Nathalie.

Nathalie går på Sjøsport -og friluftslivlinja ved Risøy folkehøyskole, og har lenge hatt lyst til å lære å kite. 10 elever ble kurset i Safaga, noen har forsøkt seg med "drage" tidligere, andre har aldri kitet før og skal lære dette på turen.

- Vi fikk alle kitet, men for de fleste ble det uten brett. Men vi ble gode på å pumpe opp drager, feste tråder, løse knuter, humpe bortover sandstranden og drive med såkalt "body dragging", sier Nathalie.

- Fantastisk sted

- Safaga var et hyggelig og avslappet lite sted uten det typiske turist-preget, forteller Nathalie.

- Turen var helt fantastisk, og jeg kommer sent til å glemme alle opplevelsene vi hadde sammen. I tillegg til å kite, snorklet og dykket vi i et av verdens vakreste havområder. Vi fikk vekket konkurranseinstinktene våre gjennom Paint Ball, vi red på araberhester i solnedgangen i ørkenen, vi prutet til den store gullmedalje, og vi spiste masse spennende mat!

Annonsebilag