Gå til sidens hovedinnhold

Med kite over Rødehavet

En vinternatt for ikke lenge siden reiste nordstrandsungdommene Daniel Llarena Hovdesveen (17) og Camilla Botn Andersen (19) på en studietur som de fleste studenter vil misunne dem.

Nordstrand/Egypt: Destinasjonen var Egypt og byen Safaga ved Rødehavet, og hovedmålet med turen for Daniel, Camilla og de andre elevene, var å lære seg å kite.

Fart og spenning

Daniel og Camilla er elever ved reiselivslinjen på Risøy folkehøyskole, som ligger idyllisk til på sørlandskysten ved Tvedestrand.

Skolen har mange spennende linjer som dykking, sjøsport, friluftsliv, redning og reiseliv.

Å lære seg å kite skulle vise seg å bli et vidt begrep.

For det var vanskeligere enn jeg hadde trodd, ler Camilla.

Et minne for livet

Nordstrandsungdommene hadde lenge hatt lyst til å lære å kite, og sammen med ti andre elever ble de kurset i Safaga.

Noen hadde forsøkt seg tidligere, andre har aldri kitet før.

Vi fikk alle kitet, men for de fleste ble det uten brett, forteller Daniel og legger til:

Men vi ble gode på å pumpe opp drager, feste tråder, løse knuter, humpe bortover sandstranden og drive med såkalt "body dragging". Det vil si at kroppen dras bortover vannet av vinden og kreftene den gir dragen. Man kan oppnå ganske høy fart, og det kiler godt i magen.

Camilla forteller at Safaga var et hyggelig og avslappet lite sted uten det typiske turistpreget.

Turen var helt fantastisk, og jeg kommer sent til å glemme alle opplevelsene vi hadde sammen. I tillegg til å kite, snorklet og dykket vi i et av verdens vakreste havområder, vi fikk vekket konkurranseinstinktene våre gjennom Paint Ball, vi red på araberhester i solnedgangen i ørkenen, vi prutet til den store gullmedalje, og vi spiste masse spennende mat, forteller Camilla.

Venner for livet

Tiden på folkehøyskole har vært bedre enn forventet, sier de to ungdommene fra Nordstrand. De valgte reiselivslinja på Risøy folkehøyskole, etter å ha fått anbefalt skolen av tidligere elever

Jeg trengte tid til å tenke på videre utdanning. Dessuten ønsket jeg utfordringer og nye bekjentskaper. Camilla smiler og avslutter:

Det er utrolig gøy, vi bor jo oppå hverandre, og blir som en stor familie. Jeg har fått mange nye, gode venner. Venner for livet.

Reklame

Black Week: 12 kupp du gjør hos Christiania Glasmagasin nå