RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med lånebøker til badestranden


Katten-filial: Tirsdager utover kan du låne bøker på Katten. Silje Grimseid fra filialen på Lambertseter hadde tirsdag et bra utvalg.
Katten-filial: Tirsdager utover kan du låne bøker på Katten. Silje Grimseid fra filialen på Lambertseter hadde tirsdag et bra utvalg. Foto: Alle foto: Biblioteket
Om du har tenkt deg til Katten en tirsdag i sommer, kan det være lurt å ta med seg lånekortet til Deichmanske bibliotek.

KATTEN/LAMBERTSETER: For som et sommertilbud i år, pakker bibliotekansatte et utvalg bøker og blader i sykkeltrallene sine og dra fra Lambertseter-filialen til den populære badeplassen nedenfor Mosse-veien.

– Vi skulle vært igang tidligere, men været har satt en naturlig stopper, sier Sigrun Aas .

– Men nå på tirsdag var det ganske bra, så da dro vi av sted.

– Ble det vellykket?

– Ja, vi må jo si det. Riktignok ikke så mange som lånte, for de var ikke forberedt på tilbudet og hadde ikke med seg lånekort. Men flere var bortom teppet vårt og tittet på det vi hadde med oss.

Vært på Øyafestivalen

Det er ikke første gang ansatte på biblioteket har forlatt hyllene sine på Lambertseter og dratt dit folk er.

– Vi har f.eks. vært på Øyafestivalen, og det har vært veldig populært.

På sykkel

Det mobile biblioteket er i form av sykkel med tilhenger-vogn.

– Det er jo ikke all verdens vi får med oss, men plukker ut det som vi tror kan passe til badegjestene en fin sommerdag, sier Sigrun Aas

Hver tirsdag

I og med dette er en prøveordning, blir det i år bare Katten som får besøk og det blir på tirsdager.

– Vi skal være her i juli og også de første ukene i august om været er bra. Fra ca. 12.30 til 15.00 blir vi å finne, og bretter ut det vi har plass til på en duk vi har med oss.

Om dette blir vellykket, kan kanskje flere bibliotekfilialer gjør noe tilsvarende neste år.

Mye sommerlesing

På biblioteket på Lambertseter erfarer de stort besøk også i de ellers stå stille sommerukene.

– Særlig når været ikke er så bra, er det mange som kommer til oss. Folk bør imidertid være oppmerksom på at vi har noe kortere åpningstider enn vanlig. Dumt å komme til stengt dør. Så skal du låne bøker på Lambertseter, er åpningstidene 11-18 mandag,tirsdag og onsdag, 11-15 torsdag og fredag og stengt på lørdager i juli.

Så gode muligheter til å finne seg lesestoff i sommer enten man oppsøker bibliotekene eller er på Katten på tirsdager utover.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere