Gå til sidens hovedinnhold

Med løvens styrke

På fredag fikk publikum en anderledes energi på John Dee. Senegals Ziggy Boomfall sørget for liv på stedet.

Pilestredet: Til tross for litt ubalanse innimellom, kunne publikum glede seg over Ziggy Boomfalls energi på scenen på fredag. 30- åringens reggae kombineres med rytmer fra Europa, Afrika og Vestindia. Han fikk også publikum til å danse i hans stil.

Rastafarien startet med dans og fortsatte med rap, men det er sangen som er hans område.
Jeg finner inspirasjon fra livet, mennesker, naturen og det åndelige når jeg skriver tekster, forteller Ziggy, som opprinnelig er fra Senegal. Til vanlig pendler han mellom Oslo og Stockholm.

Sangene mine handler om livet og de kommer med budskap og visdom. Jeg forteller folk om samfunnet og verden når jeg synger, sier artisten, og som de fleste reggaeartister er det burdskapet som er det viktigste med musikken.
Musikken min er meg, understreker Ziggy.

Animalsk styrke

Med seg har han en stokk med et løvehode. Løven finner du også på halskjedet hans. Ziggy forteller at løven representerer styrke.
Man opplever mye i livet og de fleste kommer borti situasjoner hvor man blir presset og må bruke en stor styrke, mentalt. Løven har en styrke som ingen andre dyr, og det er derfor jeg har stokken. Den skal gi meg styrke, sier 30- åringen og forteller at stokken ble presentert til han som gave.

På scenen føler Ziggy Boomfall kjærlighet. Når han ikke er på scenen er det fotball som interreserer han.
Jeg elsker fotball, ler Ziggy.

Ziggy Boomfall har opptrådd rundt i verden og han er stor i Sverige. Nå jobber han med å få albumet sitt ferdig. Utgivelsen er planlagt i 2007.
I løpet av min musikalske karriære har jeg møtt mange som vil overvinne og holde meg tilbake. Da er det styrken som gir meg pågangsmot. Likevel er det meste ved musikken positivt og jeg har mange som støtter meg, avslutter Ziggy Boomfall.

Oppvarmere for Ziggy Boomfall var nykomlingene Timeout, som presenterte blant annet "Same Shit Different Day" og "Time goes by".

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året