Gå til sidens hovedinnhold

Med lyst og glede

Hver uke øver foreldrekorpset Lystharmonikerne flittig i Blindeskolens lokaler på Hovseter. Og på lørdag, på selveste Nasjonaldagen, spiller de opp med Skøyen skole.

VESTRE AKER/ULLERN: For 11 år siden bestemte foreldrekorpsene ved skolene Lysejordet, Huseby og Smestad seg for å slå seg sammen og danne et nytt og større voksenkorps. Korpset fikk det klingende navnet Lystharmonikerne. Én gang i uken møtes de i alt 30 musikantene til øvelse i Blindeskolens lokaler.

Alderen på musikantene i korpset spenner fra 4080 år, og i løpet av året spiller vi på diverse arrangementer som sykehjemskonserter, julegrantenning, feiring av runde dager og bryllup og ved arrangementer hos bedrifter med mer. Vi drar også på utenlandsturer annethvert år; vi var i Provence i Sør-Frankrike i 2003 og i Lille i Nord-Frankrike i 2005 på besøk hos et lokalt korps, l'Harmonie l'Avenir de Bourghelles, med felles konsert og festligheter, forteller Ellen Heggelund.
I fjor høst gikk turen til Malta hvor korpset blant annet spilte på Kultur- og Turist-ministeriet i tillegg til at de åpnet en «Internasjonal Kulturfestival» med Malta's forhenværende president tilstede.

Vår neste tur går til Biot i Sør-Frankrike på høsten 2009, forteller Heggelund.
17. mai blir Lystharmonikerne å finne i 17. maitoget i Oslo hvor de går sammen med Skøyen skole. Skolen har ikke et eget korps så da blir det stor stas med deltagelse fra det erfarne foreldrekorpset. Og 17. maistemning blir det garantert for samtlige fremmøtte.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar