*Nettavisen* Nyheter.

Med mål for flere spillere på Vålerenga

Vålerenga Basket får skiftet ut fem av sidekurvene i F21-hallen, takket være Oslofondet. Det gjør at klubben kan rekruttere flere spillere. Her overrekker redaktør Tore Bollingmo og Atle Sørsgård fra Hafslund sjekken på 12.500 kroner. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Vålerenga basket vil satse stort på rekruttering av unge spillere. Men med ødelagte kurver blir drømmen vanskelig.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vyon Yoon, Ajanan Nimalendran og Abithan Nimalendran i Vålerenga basket. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

HELSFYR: I flerbrukshallen under Fyrstikkalleen skole (F21), som driftes av Vålerenga basket, jubler gutter 13-laget når Oslofondet kommer med gladnyheten om at klubben har fått 12.500 kroner.

Ødelagte kurver

– VIF basket ønsker å gjennomføre basketskoler for barn og ungdom i nærmiljøet, som et ledd i å rekruttere flere barn og unge til sporten. For å kunne gjennomføre dette trenger vi fem nye sidekurver i hallen vår. Kurvene som henger der i dag er dessverre blitt ødelagt. Vi trenger også nye basketballer slik at barna kan få låne en ball hver når de er på basketskolen, sier Helene Bredesen, som er styremedlem i klubben.

Oslofondet er et samarbeid mellom Mediehuset dittOslo og kraftselskapet Hafslund. I 2014 blir 250.000 kroner delt ut til lokale barne- og ungdomsaktiviteter i Oslo. I hver av de fire utdelingsrundene får fire søkere fra forskjellige steder i byen 12.500 kroner hver.

Trener ferdigheter

Gutter 13-laget startet opp i høst, og blir trenet av spillere på VIF baskets herrelag.

For Vyon Yoon (12), Ajanan (12) og Abithan Nimalendran (11) er målet klart: En en dag å få spille i den amerikanske basketligaen NBA. Men før den tid er de innstilt på å trene mye. Miljøet i klubben er godt, forteller guttene.

– Det er veldig gøy å spille basket. Jeg har lært veldig mye, og så blir man kjent med mange andre, sier Abithan.
At klubben får nye kurver, er guttene veldig glade for.

– Det er bra for oss. Da får flere mulighet til å spille, og vi får flere å spille mot. Da blir det morsommere, sier Ajanan.

Men også de fysiske ferdighetene blir bedre av basket.

– Du får bedre spenst og blir bedre i hopping, sier Vyon.

Helene Bredesen mener basket også styrker mestringsfølelsen.

– Her lærer du å samarbeide. Du må stole på medspillerne dine. Det er ferdigheter man får gratis gjennom idretten, og som er veldig positive.

– Når klubben får nye kurver og basketballer er det noe som når veldig mange. Og når de vil bruke det til å rekruttere flere spillere, kommer pengene til nytte for enda flere. Det er vi veldig glade for, sier Tore Bollingmo, ansvarlig redaktør i Mediehuset dittOslo.

Dette er den siste utdelingsrunden fra Oslofondet i 2014, og i tillegg til Vålerenga basket, fikk Njård fekting, Haugerud IF og Ekeberg skolekorps penger.

Les mer om Oslofondet her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.