RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med mat på mobilen


Tonje Svalheim drar fra Tysleveien til Tjøme i dag for å feire klassisk påske. Mobilen leverer matoppskriftene.
Tonje Svalheim drar fra Tysleveien til Tjøme i dag for å feire klassisk påske. Mobilen leverer matoppskriftene. Foto: Foto: Mari Svenning /matprat.no
Hvem trenger vel å pakke kokeboken når middagsoppskriftene bare er et tastetrykk unna? Matprat.no blir med en tredjedel av befolkningen til fjells, forteller Tonje Svanheim i Tyslevveien.

NORDSTRAND: Tonje Svalheim er leder av nettstedet som drives av Informasjonskontoret for kjøtt. Hun er selv en ivrig bruker av sin egen nett-tjeneste. I kveld, tirsdag 30. mars går påsketuren til hytta på Tjøme.

Når hytta er vel gravd frem, så er planen å sette steken i ovnen!

   Matprat.no har en oppskrift på provencalsk lammelår som jeg skal prøve for første gang. Det frister skikkelig, sier Tonje Svalheim som har med seg mann og tre barn og en skeptisk katt på hytta. Det blir skikkelig påskeaction med påskeegg og kos og mye mat. Da er det bra å ha mobilen for hånd, sier en reiseklar og blid dame til lokalavisen Nordstrands Blad.

Mobil inspirasjon

– Påsketurister på fjellet trenger heller  ikke bekymre seg for verken lammesteken eller de andre middagene. Snart tikker oppskrifter og inspirasjon inn på mobiler i hele den norske fjellheimen, fortsetter hun.

Hun presenterer tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at nordmenn til sammen eier nesten 430.000 hytter, og mange av disse er på fjellet. Nesten 1,5 millioner nordmenn reiser til fjells i forbindelse med årets påskeferie.

Over 16.000 tilhengere

– Matprat.no er en av de mest populære norske matsidene på internett, og i år blir vi med nordmenn på påskeferie, sier leder for matprat.no, Tonje Svalheim.

Hun forteller at stadig flere nordmenn viser interesse for oppskriftssiden.

– Bare på Facebook har matprat.no over 16.000 tilhengere, og vi er stolte av responsen. Dette viser at mange er opptatt av å lage god mat, sier Svalheim.

Søker inspirasjon

Undersøkelser gjennomført av matprat.no viser at nordmenn gjerne vil bli inspirert, uten at de nødvendigvis ønsker seg punkt-for-punkt-oppskrifter.

 – Har du gått inn i feriemodus kan det hende du trenger kjapp inspirasjon når du plutselig står i en kaotisk matbutikk før avreisen til påskefjellet. Da kan det være ekstra greit at gode mattips tikker inn på mobiltelefonen, avslutter Tonje Svalheim. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere