RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

TRIVES: Det er åpent landskap i Lokalavisene Oslos redaksjonslokaler i Akersgata 28, og nyansatt redaktør øst, Henrik Brodersen Meidell (39) har funnet seg godt til rette på «sjefsøya» midt i lokalet.
TRIVES: Det er åpent landskap i Lokalavisene Oslos redaksjonslokaler i Akersgata 28, og nyansatt redaktør øst, Henrik Brodersen Meidell (39) har funnet seg godt til rette på «sjefsøya» midt i lokalet. Foto: FOTO: CARINA ALICE BREDESEN

Med Oslo øst for sine føtter

Lekne titler og tøffe avsløringer er hva Henrik Meidell (39) vil jobbe med hver dag, mens han drømmer om julaften på den transsibirske jernbanen.

EGERTORGET: Onsdag 31. august kom en blid sørlending ruslende inn i Lokalavisene Oslos redaksjonslokaler i Akersgata 28. Navnet er Henrik Brodersen Meidell, han er 39 år og har samboer. Og han er ny redaktør for avisene Lokalavisen Groruddalen, Nordstrands Blad og DittOslo (tidligere Østkantavisa).

– Vi er meget godt fornøyd med ansettelsen av Meidell, sier ansvarlig redaktør Tore Bollingmo i Lokalavisene Oslo. Han fikk jobben i konkurranse med andre meget sterke søkere, og Bollingmo er trygg på at Meidell vil bety en styrke for Lokalavisene Oslo.

Flytter østover

21 år gammel entret Meidell hovedstaden på jakt etter jobb.

– Jeg hadde nok en utfartstrang og ble raskt forelska i Oslo, sier Meidell.

Han bodde først på Majorstua, og etter fire år på Grønland, flytter han nå videre sørøst til Toppåsen. Men tilbake til Sørlandet vil Meidell ikke.

– Men Kristiansand har hatt en utrolig utvikling og mytene om bedehuskulturen gjelder ikke lenger, understreker 39-åringen som fortsatt tilbringer noen fine sommerdager sørpå.

Dekksgutt

Noe av det første Meidell merket seg med hovedstaden var hvor markant skillet mellom øst og vest faktisk er.

– Jeg ble veldig overraska, smiler han.

Nå er han en flittig bruker av byens kulturtilbud, men når det gjelder hobbyer er det reising som gjelder. Og så har han vært dekksgutt for sin samboer på parets seilbåt i to år.

SKJERIOSLO: Sjekk Oslos nye byguide

– Hun som er fra Oslo øst syns det er litt rart at hun har måttet lære opp meg, ler Meidell, som drømmer om å få med seg samboeren på den transsibirske jernbanen.

– Jeg prøver å overtale henne om at primus på julaften er romantisk, men det har ikke slått gjennom ennå.

Lidenskap

Meidell har også en stor lidenskap for yrket sitt. Og som redaktør for Lokalavisen Groruddalen, Nordstrands Blad og dittOslos printutgave (tidligere Østkantavisa) har han allerede rukket å sette sitt preg på publikasjonen.

Presentasjon er noe som ligger Meidells hjerte nær. Titler og layout, altså.

SE DE NYE FORSIDENE: Ny profil for Østkantavisa og Lokalavisen Frogner/St.Hanshaugen

– Der har jeg noen ideer som jeg håper å innføre litt gradvis, sier Meidell. Dessuten mener han at Lokalavisene Oslo må ha en soleklar målsetting om å være nyhetsledende på oslonyheter.

– En nyhet som korrupsjon i utdanningsetaten kan like godt avsløres i våre aviser som i rikspressen, sier Meidell, som understreker at avisene fortsatt skal være hyggelig og nær folk.

– Det er avgjørende å finne de gode historiene, slår den nyansatte redaktøren fast.

HVA SYNES DU OM OSLOS LOKALAVISER? Sin din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere