RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnas miljøfestival i Frognerparken samler artister som A1, Jaa9 & OnklP, A1 og Tone Damli Aaberge.
Barnas miljøfestival i Frognerparken samler artister som A1, Jaa9 & OnklP, A1 og Tone Damli Aaberge.

Med rett til å rapportere

I flere uker fremover kan du lese miljøartikler fra Kraftrevyens reportere her hos i avisen.

GRORUDDALEN: Den 5. juni inviteres alle barn til Barnas miljøfestival i Frognerparken. En rekke morsomme miljøaktiviteter, spill, konserter med artister som A1 og Tone Damli Aaberge, utstillinger og ikke minst barna selv, kommer til å sette sitt preg på det som blir den største norske miljøfestivalen gjennom tidene.

I ukene frem mot miljøfestivalen har 12 unge skoleelever fra seks ulike Oslo-skoler fått tittelen «miljøreporter». De engasjerte barna har fått utdelt ekte «reporterhatter», et pressekort og et kamera.

Artikler i avisen

Oppdraget de har fått er å ta bilder og levere artikler til lokalavisene sine om miljøspørsmål som opptar dem selv, vennene deres og kanskje også lærerne ved skolene de går på.

Artiklene skal publiseres i våre utgaver under denne vignetten - Kraftrevyen. De driftige miljøreporterne skriver også for en egen miljøblogg på internett. Disse kan du lese her: www.kraftrevyen.no.

Kan vinne 100 000 kroner

Flere skoler i Oslo har også blitt plukket ut til å være med på et eget skoleprosjekt om energieffektivitet. Elevene har blitt utfordret til å komme opp med forslag til hvordan skolene deres kan bli mer energieffektive.

Bidragene skal stilles ut under Hafslunds miljøfestival for barn og vurderes ut fra kreativitet, hvor gjennomførbart prosjektet er og hvor mye energi skolen vil spare på tiltaket. Det beste skoleprosjektet får en miljøpris på 100 000 kroner av Hafslund til å realisere sitt tiltak ved sin skole.

Ved siden av at artister som A1, Jaa9 og Onkl P og Tone Damli Aaberge spiller, skal det også arrangeres et eget Melodi Grand Prix Junior-show og Heidi Marie fra Barne-TV vil lose festivaldeltakerne gjennom dagen fra scenen.

Vålerenga med plass

Fotballspillere fra Vålerenga har også satt av dagen til miljøfestivalen og kommer til Frognerparken for å lære bort noen kule fotballtriks.

De burde ha mer enn nok boltreplass til å leke seg med lærkula. 60 000 kvadratmeter av Frognerparken - et område som tilsvarer seks fotballbaner - tas i bruk som kjerneområde for aktiviteter, utstillinger og konserter under festivalen. Men i praksis vil hele Frognerparken fungere som festivalområde denne dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere