*Nettavisen* Nyheter.

Med Rotary på Rallarvegen

Høydepunktet: Rotary-gruppen på Rallarvegens høyeste punkt. Begge foto: Privat

Bekkelaget Rotary tok med ti ungdommer på en uforglemmelig tur på Rallarvegen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Danske, hollandske og tyske ungdommer med nye venner.

BEKKELAGET: Bekkelaget Rotaryklubb har fire utenlandske vennskapsklubber i Tyskland, Holland, England og Danmark. Disse klubbene har samarbeidet om en lang rekke internasjonale prosjekter gjennom mer enn 25 år. Klubbene møtes til felles ”Femlandstreff” hver vår.

Bekkelaget Rotaryklubb inviterte i vinter to ungdommer i alderen 15-17 år fra hver av disse klubbene, samt to norske ungdommer til en sykkeltur på Rallarvegen i juli. Til sammen ti ungdommer, og fire voksne fra Bekkelaget RK var med på turen. I tillegg var to av klubbmedlemmene med som støttegruppe og kokker.

Svein Aamodt i Bekkelaget Rotaryklubb forteller:


Gjestene ankom mandag 26. juli og ble møtt av klubbmedlemmer i Oslo. Tirsdag kjørte alle til Geilo med innlagt stopp ved Uvdal stavkirke. Onsdag formiddag tok vi tog til Finse hvor vi hadde bestilt sykler, og vi satte kursen for Flåm. I flott vær syklet vi over fjellet, 14 ifølge. Med så mange sykler skal det godt gjøres at det ikke skjer noe, og vi fikk noen tekniske problemer med gir, kjedebrudd etc., men vi ankom Flåm om kvelden og tok inn på Heimly Pensjonat.

Neste dag gikk turen med båt til Gudvangen, og deretter buss til Voss med Stalheimskleivene innlagt som en spiss på turen.

Fra Voss gikk turen med tog tilbake til Geilo, og retur til Oslo neste dag med bil.

Etter en felles avslutning med rekefest på Bekkelaget fredag kveld ble gjestene sendt hjem på lørdag.

Turen var på alle måter vellykket, og vi har fått begeistrede tilbakemeldinger fra deltakerne, hvorav noen knapt hadde sett fjell, og heller ikke snø! Ungdommene fikk et minne for livet og mange nye venner. De har allerede opprettet kontakt på Facebook, og planlegger etter sigende nye treff.

Dette var et arrangement i en lang rekke som Bekkelaget RK har hatt med disse vennskapsklubbene i mange år. Vi har hatt stor glede av dette internasjonale samarbeidet, og vi har tro på at særlig tiltak som dette hvor man bringer sammen ungdom fra forskjellige nasjoner er i god Rotary-ånd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.