RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med sekk og torader i jakten på det russiske


Inger Tragethon er en reiselysten forfatter, sølvsmed, knivkunstner og drar gjerne et stev eller to.
Hun har også en fortid som popartist. Var med og startet «Dandy Girls», Norges første jentepopband med suksess og opptredener i mange land.
Inger Tragethon er en reiselysten forfatter, sølvsmed, knivkunstner og drar gjerne et stev eller to. Hun har også en fortid som popartist. Var med og startet «Dandy Girls», Norges første jentepopband med suksess og opptredener i mange land.
Folkeakademiet Hellerud åpnet årets sesong med å invitere den reiselystne multikunstneren Inger Tragethon til søndagskafé på Tveten gård.

Tveten: Det var stuvende fullt i Veslestua da den godt voksne og utradisjonelle foredragsholderen tok alle med til det indre av vårt store og ukjente naboland.

En langtkommet forkjølelse la ingen demper på globetrotteren. Med sine fantastiske bilder fra en ukjent kultur og en fortellerglød av de sjeldne, fristet hun nok mange til å ta samme reise.

Har du lyst til å oppleve Russland, så ta vannveien fra nord til sør, sa Inger Tragethon.

Hun er ei dame som ikke er redd for å være den første til å prøve ut nye ting.
Som tenåring var hun med på å starte «Dandy Girls». Norges første jentepopband som ble en suksess, med turnering rundt om i Europa. Hun har vært skitrener hos alpinlegenden Stein Eriksen, og hun har fartet jorden rundt.

Hun er både sølvsmed og knivkunstner, og tar gjerne fram toraderen.
Innimellom har hun også fått tid til et forfatterskap. Nå sist ut med boken «Jakten på det russiske».

Her tar hun deg med på en reise i landets indre, med elva Volga som den røde tråd. Først i Karelen og så videre til de eksotiske Solovetskije-øyene i Kvitsjøen.
Høres det spennende ut? Ta en tur sammen med damen da vel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere