*Nettavisen* Nyheter.

Med Sinatra som forbilde

Fjerde sesong av Idol er i gang. 16 år gamle Line Melle fra Vinderen ble blant de hundre beste. - Du la meg i senk, var tilbakemeldingen fra hoveddommer Tone Lise Skagefoss.

Vinderen: Med sin fremføring av "Fly me to the moon" av Frank Sinatra, hadde Line Melle ingen problemer med å passere den første auditionen.
- Tor Milde sa at "de fleste profesjonelle sangere sier at det bare er menn som kan synge Fly me to the moon, men det synes jeg du motbeviste", forteller Line.
Det var den hule klangen i stemmen hennes som fikk dommerene så begeistret.

Glad i jazz og soul

Lines interesse for denne typen musikk startet da hun var barn, og hun pleide å snoke i morens mange CD`er. Det var der hun fant sine største idoler, Nat King Cole og Frank Sinatra.
- Det var disse artistene jeg fant, så da hørte jeg på det. Jeg er veldig glad i jazz og soul, men liker ikke alternativ jazz, sier hun.
Jamie Collum er også en artist som har falt i smak hos Line.
- Han har tatt gamle låter og spicet dem opp. Det høres veldig bra ut. Kanskje jeg kunne gjøre det, lurer hun.
Av tidligere idoler er det Kurt Nilsen hun liker best.
- Han er den eneste som har hatt kvalitet til å bli en bra artist. Sangmessig har han alt. Det har ikke vært mange andre deltakere i Idol som kan måle seg med han. Andre deltakere har vært flinke til å opptre, men sangmessig har det ikke vært bra nok, mener Line.

Ikke alltid smart å vinne

Line har sunget i mange år, og går nå andre året på musikklinjen på Foss. Hun kunne godt tenke seg å bli sanger, og da ville hun helst synge jazz og soul.
- Jeg har litt lyst til å bli skuespiller også, og har gått på dramakurs, men det er sangen som er drivkraften, sier hun. - Jeg tror jeg vil prøve å komme inn på en skole for å studere sang i utlandet etter videregående. Gjerne i London eller Boston.
- Det var venninnene mine som ba meg dra på audition, egentlig hadde jeg ikke så veldig lyst, sier hun.
Line har fulgt med på Idol siden starten. Hun liker best den delen av programmet som viser audition.
- Det er gøy å se på de som går på audition bare for moroskyld, men dommerene er ganske slemme mot mange, synes hun.
Line ble dessverre ikke plukket ut til å være med i semifinalene som i går begynte på TV2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag