RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Med tungt hjerte

SVs Knut Even Lindsjørn er en av de to SV-representantene som i det lengste ventet med å ta en avgjørelse i ambassadesaken.

Oslo - Jeg kom frem til at jeg ikke kunne støtte et annet utfall enn flertallets syn i SVs bystyregruppe, sier Knut Even Lindsjørn til Ullern Avis Akersposten.
- Var det med tungt hjerte du kom frem til dette?
- Det kan man si. Dette har vært en vanskelig sak. Kanskje den vanskeligste saken jeg har vært med på i de to periodene jeg har sittet i bystyret. Det har vært et press fra mange sider og fra mange engasjerte mennesker, både fra Huseby og Drammensveien. Det har også vært et press fra eget parti. Det at lokallag, SVs bystyregruppe og fylkesstyret sa nei til Husebyalternativet ble til slutt avgjørende for mitt standpunkt, sier Lindsjørn.
- Nå blir ambassaden liggende i Drammenveien i noe lengre tid. Jeg er samtidig glad for at Husebyaksjonen anerkjenner behovet for å flytte ambassaden fra Drammensveien og forstår konsekvensene av vedtaket. Jeg vil gratulere Husebyaksjonen med seieren. Jeg har stor respekt for det arbeidet gruppen har nedlagt i saken, sier Lindsjørn.
- Hva synes du om byrådets håndtering av saken?
- Byrådet tok som en selvfølge at lokaliseringen i Husebyskogen bare var å kassere inn. Det var en feilvurdering. Kommunikasjonen mellom byråd og bystyre skulle vært bedre og mer åpen. Samtidig er ikke dette bare en lokal sak. Den har i seg sikkerhetsaspekter og vertskapsansvar som primært er et nasjonalt ansvar. Vi har savnet et engasjement fra sentrale myndigheter, ikke minst fra forrige regjeringsperiode. Utenriksdepartementets engasjement i saken kom lovlig sent og virket mer som en rød klut. Nasjonale myndigheter burde vært mye tidligere på banen. Nå må vi finne en løsning for både den amerikanske og den israelske ambassaden, som begge må flyttes, sier Lindsjørn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere