Gå til sidens hovedinnhold

Med verden i lomma

Lille Vega Forlag på Grünerløkka ga nylig ut de fire første reiseguidene fra Footprint på norsk.

GRÜNERLØKKA: Det er ikke hvilke som helst byer Vega forlag har plukket ut til å få sin egen Footprint-utgave på norsk. Felles for de fire første utgivelsene er at det er reisemål med direkteruter fra Oslo, de er ikke de mest populære reisemålene (ennå), og flere av dem er byer som ikke har hatt sine egne reiseguider hittil.
De første byene vi valgte er Reykjavik, Tallinn, Madrid og Glasgow. Av disse var det bare Madrid det inntil nylig var mulig å finne norske reisehåndbøker om, forteller redaktør Berit Klevar i Vega forlag.
Den som venter på nye reiseguider om London og Paris må ikke tro det kommer noen Footprint-utgave på norsk med det aller første.
De store forlagene har dekket de byene grundig. Vi satser på litt alternative reiseopplevelser, som Glasgow og Reykjavik istedenfor, forteller hun.

Liten og hendig

Footprints engelske utgaver har tidligere vært populære alternativer for folk som ikke har ønsket å drasse på tunge og store reisehåndbøker, men som gjerne vil ha noe som enkelt glir ned i en lomme eller veske. Nå har Vega Forlag skapt et lett alternativ på norsk for dem som foretrekker det.
Footprint skiller seg litt fra andre reisehåndbøker. De er ikke overfylt med informasjon, men velegnet for den som skal på en helge- eller ukestur, forteller Klevar.
Hun mener de små reiseguidene passer bra for de fleste, også hvis du er interessert i mer enn museer.
Hvis du for eksempel har tenkt å henge på en kul musikkbar er Footprint veldig bra, skryter hun.

Flere byer

Ved neste korsvei kommer fire andre "hippe" og litt utradisjonelle reisemål: Dubai, Cape Town, Rio de Janeiro og Valencia.
Valencia er den nye "hotte" byen i Spania, og Norwegian åpner direkterute dit i disse dager, mens SAS åpner rute til Dubai, forteller Klevar.
Redaktøren i det unge Grünerløkka-forlaget tror mange leter etter alternativer til den tradisjonelle pakketuren til Syden.
Dubai, Cape Town og Rio blir det nye "Syden", tror hun.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21