*Nettavisen* Nyheter.

Medaljedryss i KM for Kjelsås

Are Martin Stenberg (til v.), Espen Hultgreen Weltzien og Henrik Struksnæs fra Kjelsås IL/Team Kollen hadden en god helg i sporet.

Vanskelige forhold til tross, KM i langrenn ble en ubetinget suksess for arrangørklubben Kjelsås.

Klikk på bildet for å forstørre.

Thorstein Wang

LANGSETLØKKA: Tordag spadde vi snø inn i sporet, men det kom utrolig mye snø lørdag, forteller rennleder Svein Olav Bø i Kjelsås IL.

Arrangørene kjørte en maskin gjennom løypene tett før starten i klassisk, men det ble vriene forhold for løperne og manget bommet med smurningen.

Likevel ble Kjelsåsrennet og KM i klassisk og fristil en fulltreffer. Nesten 650 løpere var påmeldt. Det ble arrangert kretsmesterskap for klasse 12 år og eldre, mens de yngste gikk Kjelsåsrennet.

God bredde

Kjelsås har et sted mellom 430 og 450 aktive løpere. Langrennsleder Richard Struksnæs regnet med at et sted mellom 200 og 300 deltok på hjemmebane på Langsetløkka.

Bredden i klubben er god, bare i ni-og tiårsklassen har vi 60 løpere, forteller han.

Struksnæs er godt fornøyd med rekrutteringen i klubben.

Til tross for dårlige vintre har vi opprettholdt barmarks-treningen.

Sterke juniorløpere

Klubben tok ti gull, åtte sølv og ni bronsemedaljer under KM. Trioen Are Martin Stenberg, Espen Hultgreen Weltzien og Henrik Struksnæs sto for fem av dem.

Are Martin var suveren i 18-årsklassen, og var drøye minuttet foran toeren Anders Molander Skavlan fra Lyn både i klassisk og i fristil.

Det er jo utklassing?

Jeg hadde tenkt å ta en tissepause, fleiper han.

Var det tungt å gå lørdag?

Jeg elsker slike forhold. Da får du brukt hele overkroppen, svarer han.

Henrik Struksnæs hadde satt seg det målet å komme på pallen under KM, og det klarte han. Han vant klassisk, sekundet foran Audun Formo Hay, men endte på fjerdeplass i fristil.

Junior-NM i Bardu 19.22. februar er sesongens store mål for ungguttene i klubbene. Her blir også Espen Hultgreen Weltzien med. 19-åringen ble nummer tre i klassisk og to i fristil, og trives i sin første sesong i Kjelsås IL etter overgangen fra Bærums Verk.

Jeg har det veldig bra her, klubben har et veldig godt treningsmiljø.

Resultater fra KM finner du på: www.kjelsaas-langrenn.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.