Medaljerush på hjemmebane

Anine Ahlsand fra Kjelsås var raskest av samtlige i lørdagens renn på Langsetløkka.

Anine Ahlsand fra Kjelsås var raskest av samtlige i lørdagens renn på Langsetløkka.

Anine Ahlsand og Anna Jensen bidro til at KM-arrangør Kjelsås fikk en jubelhelg på Langsetløkka.

Anna Jensen spurtet til sølv både lørdag og søndag.

Medaljeduo: Anna Jensen (t.v.) og Anine Ahlsand tok tre av seks medaljer i 14-årsklassen for jenter.

Aksel Madslien fra Kjelsås tok ett gull og ett sølv i KM.

KJELSÅS: I 14-årsklassen hadde Anine og Anna prikket inn toppformen til helgens KM-renn, og jentene sikret like så godt dobbeltseier for Kjelsås i lørdagens renn i klassisk stil – med Anine som nummer én. Søndag havnet Anine utenfor pallen i fristil (fjerdeplass), men Anna fikk med seg en ny sølvmedalje.

– KM er et veldig viktig renn for oss, så dette var gøy, stråler jentene.

– Best i klassisk

Jentene syntes naturligvis det var ekstra stas å ta dobbeltseier lørdag.

– Vi er best i klassisk. Det er alltid jevnt mellom oss, og lørdag skilte det bare to sekunder, sier de blide Kjelsås-jentene.

Kretsmester Anine er selvsagt fornøyd med helgen.

– Jeg hadde håpet å vinne, så det var gøy å klare det. Men jeg kjente det veldig i beina mot slutten av løpet, sier gullvinneren.

Tung løype

Søndag merket jentene at de hadde gått to tøffe og viktige løp på to dager. Lettere ble det ikke av at det begynte å snø.

– Det ble en del løssnø i løypa etter hvert. I løypa var det også tre bratte bakker, så det ble veldig tungt, sier Anine og Anna.

Mange medaljer

På Langsetløkka var det full fart både lørdag og søndag. KM ble arrangert i årsklassene fra 13 år og oppover, og for de yngre var det vanlig kretsrenn.

Kjelsås forsynte seg som ventet grovt av medaljefatet i sitt eget arrangement. Blant annet fikk klubben én dobbeltmester. I jenter 13 vant nemlig Ellinor Høgberg både i klassisk og fristil.

I gutter 14 gikk Aksel Madslien til gull lørdag, og han fikk i tillegg med seg sølv i fristil. Lørdag ble klubbkameraten Torjus Bern Hansen bronsevinner i samme klasse.

Astrid Bruland ble kretsmester i senior for kvinner lørdag, mens Ole Grønning Bustad ble dobbelt sølvvinner i veteranklassen for menn.

I gutter 16 fikk Thorstein Wang to sølv, og søndag hadde han også selskap av Hermann Brodin (bronse) på pallen.

Sølvvinnere fra Kjelsås ble også Bendik Bang Pedersen (G18, lørdag), Stian Hallén (senior, søndag) og Selma Ahlsand (J15, søndag).Ole Røgeberg fikk bronse i 19/20-årsklassen lørdag.

Lyn også i vinden

Lyns skiløpere leverte også et meget godt kretsmesterskap.

I gutter 19/20 tok Audun Formo Hay to gull, mens klubbkameraten Anders Molander Skavlan havnet på plassen bak begge dager.

I jenter 16 fikk Lyn fire av seks medaljer. Kristin Hjelstuen vant lørdag og tok sølv søndag, mens Synne Myhre tok henholdsvis sølv og bronse.

Håkon Hjelstuen ble kretsmester søndag, og fikk også bronse i klassisk. I fristil i G17 tok Simen Hegstad Krüger sølv, med Fredrik Ole Oldereid Andersen på bronseplass.

Solveig Hegstad Krüger ble sølvvinner i jenter 15 i klassisk, og Johannes Sørli Hagerup bronsevinner i gutter 17.

Koll og OSI fikk også hver sin medaljevinner. I G13 ble Åsmund Aamodt Resell bronsevinner i klassisk, mens Sona Tolarova fra OSI fikk samme valør i fristil i senior kvinner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.