Media på Hellerud

Torsdag åpnet Hellerud videregående skole dørene for å vise seg fram for nye elever. Rektor Jan Ljøner er glad for å kunne tilby en linje med media og kommunikasjon på skolen fra høsten av.

Torsdag åpnet Hellerud videregående skole dørene for å vise seg fram for nye elever. Rektor Jan Ljøner er glad for å kunne tilby en linje med media og kommunikasjon på skolen fra høsten av.

Fra høsten kommer det en ny linje på Hellerud videregående skole.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fornøyd: Sevban Ucbas er glad for å være elev på Hellerud videregående skole.

TVEITA: Rektor Jan Ljøner (55) forteller at interessen for linjen media og kommunikasjon har økt betydlig de siste årene, og som et resultat av det får også Hellerud vgs denne linjen til neste år.

Tverfaglig jobbing

Rektoren forteller at skolen har tenkt å jobbe tverrfaglig på media når det gjelder kombinasjonen av mediefagene og for eksempel norsk. Fra før av har skolen linjene studiespesialisering og bygg og anleggsteknikk.

– Vi skal jobbe veldig tverfaglig og lage en fin kombinasjon av de ulike fagene, sier Jan Ljøner.

Han forteller at skolen vil ha tilgjengelig stasjonære macer, og samtidig bærbare macbooker til utlån til alle medieelevene.

Færre stryker

Rektor Ljøner gleder seg også over at Hellerud har hatt en fin utvikling når det kommer til matte. Under 10 % av alle elever på studiespesialisering stryker. Gjennomsnittet i landet ligger på 20 - 25 %.

– Det vi har blitt utrolig flinke på de seneste årene, er å møte elevene på det nivået de er på. Vi har fått gode resultater for den harde jobbingen. Kun 10 % av elevene stryker i Matte på studiespesialisering, mens på bygg og anleggsteknikk har ikke en eneste elev stryket i matte på hele tre år. Dette forteller oss at vi ihvertfall gjør noe riktig her på skolen forteller Jan Ljøner.

Tett oppfølging

Torsdag var det åpen dag på Hellerud videregående skole, og elever viste fram skolen for tiendeklassingene som skal søke videregående skole til høsten.

Studiespesialiseringseleven Sevban Ucbas forteller at Hellerud vgs har alt man kan ønske seg, alt ifra lærere som bryr seg og til god mat i kantina.

– Du kan si jeg har gått på en del skoler, men aldri har jeg sett en skole som har lærere som Hellerud Vgs har å tilby. De bryr seg virkelig, og vil at du skal lyktes i livet, sier Ucbas.

Han mener alle de forskjellige kulturene på skolen gjør Hellerud ekstra spesiell.

– Det eneste jeg angrer på når det gjelder denne skolen, er at jeg ikke begynte på den tidligere, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.