*Nettavisen* Nyheter.

Medisinstudent slo mann bevisstløs og ga deretter førstehjelp

FRIFINNES: Her i Oslo tingrett ble det bestemt at mannen (26) slipper straff.

26-åring slipper fengsel etter voldsepisode i Oslo sentrum.

OSLO TINGRETT: Det var i midten av april i fjor at den gifte legestudenten slo en ukjent person i ansiktet med knyttet neve, slik at vedkommende falt i bakken og mistet bevisstheten.

LES OGSÅ: Slo alarm da valentinsdaten ikke ville dra hjem

26-åringen hadde oppholdt seg på utestedet Masawa Pub den aktuelle natten, og var der sammen en felles venninne av ham og kona.

Tiltalte forklarte i retten at han hadde sagt seg villig til å være med venninnen på byen den kvelden for å hygge seg og passe på venninnen, som på sin side forklarte at fornærmede i saken på et tidspunkt slo henne hardt på rumpa.

Havnet i håndgemeng

Kvinnen reagerte med å slå vedkommende i ansiktet med flat hånd, før fornærmede kontret med å slå henne i ansiktet. Episoden resulterte i at fornærmede ble vist ut fra stedet, men som likevel ble værende på utsiden av lokalet.

Tiltalte forklarte han gikk ut av puben for å snakke med fornærmede, og ba ham beklage oppførselen overfor venninnen. Medisinstudenten sa i retten at det var svært mørkt, og at han mener å ha sett fornærmede løfte hånden mot ham for å slå.

26-åringen reagerte ifølge seg selv lynraskt idet han forsvarte seg med å slå fornærmede i ansiktet med et knyttneveslag. Slaget gjorde at vedkommende falt i bakken og ble bevisstløs en kort stund.

Ga førstehjelp

Legestudenten tok deretter hånd om mannen og fikk lagt ham i stabilt sideleie og ba om at det ble ringt etter ambulanse. Tiltalte forklarte at bevisstløsheten kunne ha vart i om lag 50 sekunder.

Etter de samlede bevisene i saken kan ikke retten utelukke at tiltalte handlet i nødverge, og at 26-åringen på dette grunnlaget må frifinnes.

Retten bemerket også at saken er ufullstendig opplyst ettersom fornærmedes identitet er ukjent, og at det heller ikke har vært gitt noen politiforklaring av flere av de sentrale vitnene i saken.

LES OGSÅ: Slo bruden til blods med ølglass

LES OGSÅ: Politikvinne (33) kolliderte med 2,5 i promille

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.