RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meditasjon for familieharmoni


Rajasekar (f.v.) og herr og fru Balachandran i åndelig transe.
Rajasekar (f.v.) og herr og fru Balachandran i åndelig transe.
Mange av oss forbinder påsken med familieharmoni men der nordmenn flest trekker til skisporet, valgte noen å pleie familieharmonien med meditasjon.

Stenbråten: Rundt et femtitalls personer møtte opp da SKY Oslo arrangerte Familieharmonisk dag på Stenbråten skole skjærtorsdag.

Basis for et lykkelig liv

Tre anerkjente professorer fra World Community Service Centre (WCSC) var på besøk i Oslo for å gi de fremmøtte en innføring i den indiske tenkeren Shri Vethathiri Maharishis lære.

To av professorene, som selv er gift, fortalte tilhørerne om viktigheten knyttet til ekteskapsrelasjonen, som i følge Maharishi er hellig.

Familieharmonien er basisen for et lykkelig liv, og grunnleggende for å oppnå harmoni i storsamfunnet, sa han.

Etter at de to professorene hadde gitt de fremmøtte en muntlig innføring i Maharishis lære var det duket for meditasjon.

Parene satt ansikt til ansikt, holdt hender og så hverandre dypt og uavbrutt i øynene, i flere minutter.

Slik skulle de oppnå en dypere forståelse av ekteskapsrelasjonen.

Felte en kjærlighetståre

Varshika Kmalanathan, en av initiativtakerne bak arrangementet, forteller at de fikk mange positive reaksjoner på meditasjonsritualet, og at hun selv felte en kjærlighetståre som følge av meditasjonen.

Deltagerne fortalte meg at det føltes som å gifte seg på nytt, de gjenkjente kjærligheten på en helt annen måte, sier hun.

Da arrangementet nærmet seg slutten oppfordret professor Balachandran tilhørere til å komme frem og fortelle om sine erfaringer med programmet.

Jeg fikk muligheten til å være med på SKY-programmet i starten av februar. Jeg har følt de fysiske øvelsene på kroppen helt siden jeg startet, og merket mange positive forandringer. Jeg var deprimert tidligere, men etter at jeg startet med øvelsene har jeg blitt kvitt plagene og funnet en indre ro som har gitt meg bedre selvtillit, fortalte en kvinne.

Deltagerne fortalte meg at det føltes som å gifte seg på nytt.

Varshika Kmalanathan

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere