Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Medmennesker søkes

Nina, Mari Kopperud, Ingunn Torsrud og Stian Karlsen håper flere har lyst til å bli støttekontakt. De som har behov er i en sårbar livssituasjon og har behov for omsorg og varme, forklarer Mari Kopperud.
Nina, Mari Kopperud, Ingunn Torsrud og Stian Karlsen håper flere har lyst til å bli støttekontakt. De som har behov er i en sårbar livssituasjon og har behov for omsorg og varme, forklarer Mari Kopperud.
Ventetiden er lang for dem som vil ha støttekontakt i Bydel Østensjø. Nå oppfordrer bydelen, støttekontakter og brukere folk som er interessert til å melde seg.

ØSTENSJØ: Mari har vært med på å få selvtilliten min opp. Hun er en veldig støtte i hverdagen og jeg kan spørre henne om alt, forteller Nina.

Jeg har vært støttekontakt for Nina i tre-fire år, jeg føler ikke at det er en støttekontaktfunksjon, vi er mer som venner nå, sier Mari Kopperud.

Bydel Østensjø har 103 voksne brukere og rundt 90 støttekontakter. Men likevel står mange på venteliste for å få støttekontakt.

Jeg vet om flere som kunne tenke seg støttekontakt, men som ikke søker fordi det er så vanskelig å få, sier Nina.

Omsorg

De som har behov er i en sårbar livssituasjon og har behov for omsorg og varme, forklarer Mari Kopperud.

Det er ingen formelle krav til støttekontakter, men søkere bør har sosial kompetanse og bry seg om andre.

I Bydel Østensjø har vi mange flotte støttekontakter, som gir av sin tid og sosiale kompetanse, men vi trenger stadig flere. Det er mange som har behov for, og venter på, en person som kan være en viktig støttespiller i forhold til å skape en meningsfull fritid, sier Ingunn Torsrud ved tiltakssenteret i bydelen.

Ydmykhet og respekt

Man må ha respekt og ydmykhet til andre. Man må bryr seg om medmennesker, sier Stian Karlsen som har vært støttekontakt for samme bruker siden 1991

Vi gjør ting sammen som familien hans ikke har tid til å gjøre i hverdagen, sier Stian.

Du må være litt nysgjerrig på andre som har det vanskeligere enn deg selv, sier Mari.

Jeg har bare positive erfaringer. Det er all right å se at man kan være med å glede andre, det fører med seg mye positivt. Man viser at man bryr seg om andre mennesker og det er viktig å ta med seg videre i livet, sier Stian.

Opptatt med seg og sitt

Støttekontakt er et bierverv hvor man får lønn for arbeidet, men ikke har rett på feriepenger og sykepenger.

Søkere må ha sosial kompetanse og et ønske om å bety noe for andre. Bydelen tilbyr veiledning og oppfølging og ønsker å utvikle støttekontakttjenesten videre, blant annet ved tenke mer i grupper.

Sånn som samfunnet har blitt er alle opptatt med seg og sitt. For folk som ikke har så mange venner er det greit å ha en som Mari og gjøre noe sammen med, sier Nina.

Hvis du er interessert i å bli støttekontakt kan du ta kontakt med Ingunn Torsrud på tiltakskontoret til Bydel Østensjø.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere