*Nettavisen* Nyheter.

Medvind for tuppene

Simon Andersen og Jørn Morstad i ett av 60 kostymeskift. Foto: Foto: Line Loholt Levinsen/Oslo Nye Teater

Går det an å ha suksess med en sommerrevy fra Stavern i Oslo? Ja visst!

Klikk på bildet for å forstørre.

Jørn Morstad, Stig-Werner Moe og Geir Morstad fra forestillingen Det blåser på tuppene Foto: Foto: Line Loholt Levinsen/Oslo Nye Teater

Klikk på bildet for å forstørre.

Simon Andersen og Stig-Werner Moe skaper latterbrøl. Foto: Foto: Line Loholt Levinsen/Oslo Nye Teater

SENTRUM: Simon Andersen, Stig-Werner Moe, Jørn Morstad og Geir Morstad imponerer med sine 60 kostymeskift og mange sangnumre i Det blåser på tuppene. Latteren satt løst hos publikum under gårsdagens première i Oslo Nyes teaterkjeller.

Kroppskontroll

Den revypregede musikalen handler om Tulla Torsrød fra Stavern på hennes vei mot berømmelse.

Alle fire gjør en strålende jobb, men Simon Andersen og Stig-Werner Moes innsats må virkelig trekkes fram. Andersen har publikum i sin hule hånd fra første stund og er for eksempel kostelig som isdansende diva.

Moe har en utrolig kroppskontroll og et stort repertoar av ansiktsuttrykk som åpner latterdørene jevnlig gjennom de to timene.

Stig-Werner Moe, bosatt på Tøyen, og Simon Andersen, bosatt på Bjølsen, driver firmaet Hittebarna og har siden 2007 blant annet produsert revyer, cabareter. De knytter til seg forskjellige artister og kunstnere etter behov. Denne gangen med brødrene Jørn og Geir Morstad, som er bosatt på St. Olavs plass.

Latterbrøl

Tekstforfatterne Knut Nærum, Trond Hansen, Morten Lorentzen og Hanne T. Aasheim ar også lagt inn noen uventede vendinger, som skaper latterbrøl fra salen.

De fire skuespillerne klarer i samarbeid med koreograf André Danielsen og regissør Karina Aase å skape humor også der ting ikke henger helt sammen tidsmessig.

Flotte manneben

Det er litt vanskelig å se alt som foregår på scenen. Teaterkjeller'n er koselig, men ikke egnet til denne typen forestilling.

De som sitter langt bak ser bare skuespillerne fra livet og opp og mister dermed noen av poengene. I tillegg går de glipp av flotte manneben i nettingstrømper! Alle fire hadde fortjent å stå på Chat Noir-scenen – ikke bare synge om den.

Bør bli lang kø

De fire hadde bare planlagt ni forestillinger i kjelleren, men allerede har Oslo Nye Teater bestemt at det skal settes opp i hvert fall fire til.

Og for å skrive om litt fra en av sangene; køen bør bli kjempelang!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.