*Nettavisen* Nyheter.

Mekket seg til suksess

(F.v.) Magnus Lerkerød, Tom Erik Amundsen, Eivind Solberg (foran) og Thomas Dybvig driver ski- og sykkelverksted i kjelleren på Lambertseter videregående skole. Ungdomsbedriften skal konkurrere i NM i entreprenørskap som ett av fem Oslo-lag.

To ungdomsbedrifter fra Lambertseter videregående skole gikk videre til NM i entreprenørskap etter fylkesmesterskapet sist uke.

LAMBERTSETER: Videregående skoler fra hele Oslo deltok i fylkesmesterskapet i entreprenørskap for ungdomsbedrifter sist torsdag. Skoler fra vårt distrikt gikk av med seieren i hele ni av femten kategorier.

Til sammen fem Oslo-lag gikk videre til det gjeve norgesmesterskapet, og tre av disse er fra vårt distrikt. Bedriften Schoolface fra Bjørnholt videregående skole samt de to Lambertseter-lagene Ski- og sykkelservice og Imprimeo skal knive om tittelen Norges beste ungdomsbedrift. 95 bedrifter fra hele landet skal konkurrere i NM i entreprenørskap, og begivenheten finner sted den 24. og 25. april på Gardermoen.

Nesten rent bord

Magnus Lerkerød, Tom Erik Amundsen, Eivind Solberg og Thomas Dybvig går alle i andre klasse på Lambertseter videregående skole. Alle driver med enten sykling eller ski på høyt nivå.

I 2006 var Oslo den byen hvor det ble solgt flest ski i hele verden, bedyrer Eivind Solberg og legger til:

Alle disse skiene skal jo vedlikeholdes. De fleste har jo også en sykkel, påpeker han. Slik oppstod ideen til elevbedriften Ski og sykkelservice UB.

Det var ganske enkelt, det er jo dette vi driver med. Vi trener alle sammen hver dag, forklarer Magnus Lerkerød. Denne enkle ideen skaffet Ski- og sykkelservice en andreplass i kategorien Beste ungdomsbedrift under fylkesmessen. Gutta sikret seg også fire førsteplasser i andre kategorier, og burde være godt rustet i kampen om førsteplassen under NM.

Nøkkelen til suksess

De fire gutta åpnet verkstedet den 10. oktober 2007 i kjelleren på Lambertseter videregående. Siden den gang har de hatt nok å gjøre.

Vi bruker nok minst 15 timer i uken her i kjelleren, sier Magnus Lerkerød.

Hittil har vi hatt 106 kunder, forteller Thomas Dybvig. For 150 kroner i timen gjør de i stand sykler til våren, og prepper ski til vintersesongen.

På denne tiden av året men ofte er det snakk om å skifte vaiere og bremseklosser på sykler samt justeringer. I prisen inngår også vask og oljing. Deler kommer i tillegg, forteller Lerkerød.

Bedriften har hittil omsatt for 60 000 kroner og sitter igjen med et overskudd på 30 000 kroner. De er enige om at dette faget har de hatt enormt læringsutbytte av.

Det er sinnssykt fett, vi lærer masse og det gjør seg bra på cv-en. Jeg skal begynne som reparatør på G-Sport nå, forteller Eivind Solberg. Om verkstedet består til neste år er usikkert, men det mangler ikke på vilje:

Vi håper det, men vi må finne et nytt lokale, forklarer Dybvig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.