RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Melafestivalen avlyser nesten alt


SOLIDARITET: Melafeestivalen skulle feire sitt 10-årsjubileum i år, men avlyser det meste av programmet. Istedenfor arrangerer de en konsert i solidaritet med de som er berørt av fredagens tragedier.
SOLIDARITET: Melafeestivalen skulle feire sitt 10-årsjubileum i år, men avlyser det meste av programmet. Istedenfor arrangerer de en konsert i solidaritet med de som er berørt av fredagens tragedier. Foto: Arkivfoto
Årets Melafestival krympes fra fire til en dag. Fredag 29. juli skal de arrangere konsert hvor solidaritet og samhold skal være sentralt.

OSLO: Festivalledelsen bestemte dette på sitt styremøte i dag klokken 14. Alt det andre programmet er nå avlyst.

– Vi ønsker å markere fellesskapet og viktigheten av å stå sammen, sier festivalsjef Khalid Salimi til dittOslo.no.

Verdig markering

Han innrømmer at det har vært vanskelig å vite hvordan de skulle angripe denne situasjonen. Konserten på Rådhusplassen skal starte kl. 18.

– Det skal bli en markering med en konsert som er verdig dette formålet, sier han og legger til at han håper arrangementet vil bringe Oslos befolkning sammen i ettertanke og solidaritet med alle de som er rammet.

Artistene stiller opp

På konserten fredag vil blant annet artistene Sain Zahoor, Linton Kwesi Johnson, som er en av en av pilarene i reggaehistorien, Karpe Diem, Ky-Mani Marley, som er Bob Marleys nest yngste sønn, og Maryam Mursal delta.

– Vi er i samtaler med NRK om å sende konserten, enten direkte eller delvis. Kulturministeren kommer og det gjør også noen av de pårørende fra Utøya, forteller han.

Rammer dypt

Melafestivalen har jubileum i år og har i ti år jobbet for å fremme ulike kulturer og fellesskap. Derfor rammer handlingene til Anders Behring Breivik dypt i sjelen til festivalledelsen.

– Mela står for de verdiene som han har truet og det skal vi ikke akseptere. Vi avlyser tiårsmarkeringen, men det er ikke ille. For oss er det viktig at det er samhold og solidaritet som skal stå sentralt nå, sier Salimi og legger til:

– Mela er å bli kjent med hverandre og hverandres kulturer og gjøre det i fellesskap. Vi skal ha felles møteplasser og det skal vi satse ekstra sterkt på fremover, lover han.

Selv om fredagens hendelser har rammet dem hardt, mener han de nå må bli enda flinkere til å fremme kulturelt mangfold, stå på sterkere og vise det som landet vårt representerer.

– Det er jo dette som er grunnlaget for dagens demokrati, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere