Melafestivalen avlyser nesten alt

SOLIDARITET: Melafeestivalen skulle feire sitt 10-årsjubileum i år, men avlyser det meste av programmet. Istedenfor arrangerer de en konsert i solidaritet med de som er berørt av fredagens tragedier.

SOLIDARITET: Melafeestivalen skulle feire sitt 10-årsjubileum i år, men avlyser det meste av programmet. Istedenfor arrangerer de en konsert i solidaritet med de som er berørt av fredagens tragedier. Foto: Arkivfoto

Årets Melafestival krympes fra fire til en dag. Fredag 29. juli skal de arrangere konsert hvor solidaritet og samhold skal være sentralt.

SAMHOLD: Festivalsjef Kahlid Salimi mener det er viktig å vise samhold og være sterke nå. Arkivfoto

OSLO: Festivalledelsen bestemte dette på sitt styremøte i dag klokken 14. Alt det andre programmet er nå avlyst.

– Vi ønsker å markere fellesskapet og viktigheten av å stå sammen, sier festivalsjef Khalid Salimi til dittOslo.no.

Verdig markering

Han innrømmer at det har vært vanskelig å vite hvordan de skulle angripe denne situasjonen. Konserten på Rådhusplassen skal starte kl. 18.

– Det skal bli en markering med en konsert som er verdig dette formålet, sier han og legger til at han håper arrangementet vil bringe Oslos befolkning sammen i ettertanke og solidaritet med alle de som er rammet.

Artistene stiller opp

På konserten fredag vil blant annet artistene Sain Zahoor, Linton Kwesi Johnson, som er en av en av pilarene i reggaehistorien, Karpe Diem, Ky-Mani Marley, som er Bob Marleys nest yngste sønn, og Maryam Mursal delta.

– Vi er i samtaler med NRK om å sende konserten, enten direkte eller delvis. Kulturministeren kommer og det gjør også noen av de pårørende fra Utøya, forteller han.

Rammer dypt

Melafestivalen har jubileum i år og har i ti år jobbet for å fremme ulike kulturer og fellesskap. Derfor rammer handlingene til Anders Behring Breivik dypt i sjelen til festivalledelsen.

– Mela står for de verdiene som han har truet og det skal vi ikke akseptere. Vi avlyser tiårsmarkeringen, men det er ikke ille. For oss er det viktig at det er samhold og solidaritet som skal stå sentralt nå, sier Salimi og legger til:

– Mela er å bli kjent med hverandre og hverandres kulturer og gjøre det i fellesskap. Vi skal ha felles møteplasser og det skal vi satse ekstra sterkt på fremover, lover han.

Selv om fredagens hendelser har rammet dem hardt, mener han de nå må bli enda flinkere til å fremme kulturelt mangfold, stå på sterkere og vise det som landet vårt representerer.

– Det er jo dette som er grunnlaget for dagens demokrati, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.