Melankoli i sengehalmen

Mens by:Larm er i full gang i Oslo Sentrum, var Ikea på Furuset arena for en noe uvanlig musikkopplevelse torsdag morgen, da gruppa Slagr inviterte til liggekonsert.

FURUSET: – Vi prøver å legge til rette for at publikum skal komme inn i musikken vår, ved at de legger seg ned og lar tankene fare. Derfor synes vi sengeavdelingen på Ikea var et passende sted til å holde konsert, sier Amund Sjølie Sveen, som spiller på vibrafon og glass.

Sveen utgjør, sammen med Anne Hytta (hardingfele) og Sigrun Eng (cello), den lavmælte trioen Slagr. De tre har holdt sammen siden 2003, og spiller det Sjølie beskriver som langsom, dvelende og åpen avslapningsmusikk.

Forfriskende

På vei gjennom Ikea-labyrinten var det flere av kundene som fant seg en ledig seng og la seg ned for å ta en pust i bakken. Et titalls ansatte fattet også interesse og lot hyller være hyller i noen minutter.

– Dette var veldig avslappende. Rett og slett forfriskende, sa Morten Minothi Kristiansen, i det siste tone ebbet ut. Han var ikke på handletur, men tok turen ene og alene for å overvære konserten.

Fri fra skolen

Syver Svare (8) krøp også under en dyne da tonene fra hardingfele, cello, vibrafon og glass fylte sengeavdelingen. Han hadde fått lov til å droppe skolen for å være med på konsert.

– Det var deilig å høre på. Og sengen var veldig god, sier han.

– Vi kom faktisk hjem fra en annen konsert klokken halv to i natt, så da passet det bra med og liggekonsert og skolefri for Syver , sier Ante Skaug.

Fin kontrast

Anne Hytta har komponert det meste av musikken til Slagr.

– Det ble en veldig fin og intens stemning her, så vi vil gjerne gjøre mer av dette. Kontrasten til et sted de fleste forbinder med stress tror jeg var med på å forsterke opplevelsen for dem som hørte på, sier hun.

Hytta forteller at hun selv har et stressfullt forhold til Ikea, og at hun vanligvis må ha kvelden fri dersom hun skal avlegge varehuset et besøk.

– Men hvis vi kan få folk til å senke skuldrene i et samfunn som ellers er preget av mye stress, har vi gjort noe bra, sier hun.

– Dette var en fin opplevelse, legger Sigrun Eng, cellisten, til dittOslo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.