*Nettavisen* Nyheter.

Meld fra om lukt

Energigjennvinningsetaten ber nå om tilbakemelding på lukt, støy og andre plager ved sine anlegg på Klemetsrud og Brobekk.

Klemetsrud: Dette kan du gjøre via etatens hjemmeside: www.energigjenvinningsetaten.oslo.kommune.no.

Hva er bakgrunnen for at denne nye meldingstjenesten?

Vi mottok fire klager i hele 2007, og målet vårt er at folk er at folk ikke skal måtte klage på luftforurensning. På bakgrunn av dette har vi nå i gangsatt et eget luktprosjekt for å finne kildene til luktproblemene.

Har dere noen mistanke om hva lukten skyldes?

Vi jobber med ulike hypoteser, men vi er ikke sikre. Derfor er takknemlige for tilbakemeldinger om luktproblemer naboene opplever, og blir svært glade om vi får melding om det samme dag, for da blir det lettere for oss å lokalisere problemet.

Opplevde selv luktplager

Ansatte på Energigjennvinningsetaten opplevde selv luktproblemer noen dager på slutten av fjoråret. Etaten har selv iverksatt tiltak for å fjerne eventuelle luktutslipp fra mottakshallen for avfall. Hallen har undertrykk, noe som gjør at luft ikke skal sive ut, og det er satt opp automatiske porter.

Har dere vurdert å sette opp sluser ved inngangen til mottakshallen?

Vi har inntrykk av at undertrykk og automatiske porter fungerer, og vi vurderer andre hypoteser, sier Monsen.

Energigjennvinningsetaten vil gjerne ha besøk av naboer som vil forsøke å identifisere problemluktkilder.

De som vil på besøk må avtale dette på forhånd ved å ringe kommunens sentralbord 02 180 og be om å få snakke med Energigjennvinningsetatens markedsavdeling. Her kan de som ikke bruker nett eller har tilgang til dette ringe og melde fra om lukt, støy og andre problemer ved etatens to anlegg på Klemetsrud og Brobekk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag