RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meld ifra!

I perioden rundt sommerferien må dyrevernsnemnda ofte ut på oppdrag for å "redde" katter som er alene hjemme. Om du ser at nabokatten er alene hjemme mens familien er på ferie er det viktig å informere dyrevernet.

Vårt distrikt: Det er viktig å si ifra om du merker at et dyr er alene hjemme over en periode, også om du skulle være usikker på hvor lenge dyret har vært alene, sier Liv Skrede. Lederen for dyrevernsnemnda opplever stadig liknende episoder som den på Holtet.

Jeg tror det skjer oftere enn det vi får tips om. Når vi i dyrevernsnemnda får tips om slike situasjoner er vi pliktet til å inspisere situasjonen, forteller hun.

Dyrevernsnemnda har taushetsplikt og om du som tipser vil være anonym er dette helt greit.

Maks åtte timer

Det er mange som synes at det er greit å la et dyr være alene hjemme over flere dager. Spesielt katter, men selv om de har sandkasser trenger også katten tilsyn. Man skal ikke la et dyr være alene i over åtte timer. Jeg har selv hund og ville aldri latt den være alene over natta. Den trenger luft, mat og vann. Du må få noen til å være dyrepasser, eller sørge for å få noen til å komme innom og se etter dyret, forteller Skrede.

Hun nevner også at man ikke skal la dyret være for lenge på varme steder.

Man skal ikke etterlate dyr i solsteiken. Politiet får mange henvendelser om dette i sommerperioden og da må de knuse rutene i bilen, forteller hun.

Pensjonater

Om du ikke skulle få noen til å se etter dyret for deg finnes det dyrepensjonater. Her er det rift om plassene så vær tidlig ute. På et dyrepensjonat kan du være sikker på at dyret ditt har det bra. Mattilsynet har jevnlige inspeksjoner og passer på at dyret ditt får rikelig med mat og mosjon. Noen pensjonater er også tilknyttet internett, slik at du kan følge med på hva dyret ditt har gjort i løpet av dagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere