RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

NEI TAKK: Enda en tung aktør melder seg på i kampen for å få orden i trailer-kaoset på Mariholtet.
NEI TAKK: Enda en tung aktør melder seg på i kampen for å få orden i trailer-kaoset på Mariholtet. Foto: FOTO: Anders Auberg

Melder seg på i trailer-kampen

Nå kaster også Oslo og Omland Friluftsråd seg inn i kampen mot trailerparkering på Mariholtet.

ALNA: Oslo og Omland Friluftsråd anbefaler på det sterkeste at parkering av tungtransport ikke tillates på parkeringsplassen og at det settes opp skilt med henvisning til andre parkeringsplasser.

Les også: Trailerparkering til besvær

Friluftsrådet er fullt oppmerksom på at det ikke finnes slike parkeringsplasser i Oslo i dag, men mener at dette må rettes opp.

Del på Facebook

Førstekonsulent Bente Mjøs i friluftsrådet har skrevet brev til Oslo kommune ved Bymiljøetaten, med håp om at kommunen snarest innkaller til et møte med de involverte partene før konflikten eskalerer.

På et slikt møte bør representanter for sjåførene stille sammen med berørte parter i Marka, bedrifter i området som er avhengig av transporten, og andre.

– Et slikt forum kan kartlegge problematikken, legge grunnlag for kommunikasjon og samarbeid, og dermed komme frem til løsninger, skriver Mjøs.

En viktig sak

Bente Mjøs sier friluftsrådet engasjerer seg i saken fordi den handler om tilgjengelighet til Marka.

– Trailerne som kjører inn og parkerer ved Mariholtveien på Ellingsrud er i konflikt med myke trafikanter, her oppstår det situasjoner mellom barn og biler, dyr og biler, syklister og biler. Da blir det fort både farlig og ampert.

Bente Mjøs forteller at Oslo Og Omland Friluftsråd er en paraplyorganisasjon der Østmarkas Venner er med. De har vært inne i saken, og engasjert seg mot tungtrafikken der folk på tur skal få ferdes i fred.

Lover å presse på

Vi følger med i Lokalavisen Groruddalen, og vet at det allerede utøves press på kommunen. Men vi mener det er viktig å få på plass tilrettelagt parkering for trailere i Oslo raskest mulig, og vil følge opp videre, lover Bente Mjøs.

Hun opplever stort engasjement rundt saken. Ingen er fornøyd med dagens situasjon, verken trailersjåfører som mangler wc og dusj og som må parkere i konflikt med myke trafikanter, eller dem som ferdes her.

Ellingsrud Velforening har tidligere vært på banen, og er neppe vennligere stilt til trailere nå enn de har vært.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere