*Nettavisen* Nyheter.

Meldte selv fra at han hadde drept kona

Politiet er på stedet der en person er pågrepet etter at en kvinne ble funnet livløs i en leilighet på Ulven i Oslo onsdag kveld Foto: Vegard Wivestad Grøtt

Mannen som er pågrepet og siktet for forsettlig drap på sin kone på Ulven i Oslo onsdag kveld, meldte selv fra til politiet om drapet.

11.06.15 13:09

GRØNLAND: Han er i begynnelsen av 30-årene, mens avdøde er et par år yngre. Begge er fra Irak og hadde tre felles mindreårige barn.

De var alle i leiligheten i blokka på Ulven da politiet kom til stedet fire minutter etter at siktede hadde meldt fra om drapet.

- En person meldte at han hadde drept sin kone. Vi var på stedet klokka 22.21 og traff melder, den hardt skadde kvinnen og tre barn. Politiet opplevde situasjonen som prekær og ga umiddelbar førstehjelp til kvinnen og ivaretok barna, sa leder for Voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, politioverbetjent Stein Olav Bredli, under en pressebrifing på Politihuset på Grønland torsdag formiddag.

Mannen ble pågrepet i leiligheten uten dramatikk og ført ut i en beskyttelsesdrakt lik den kriminalteknikere bruker, trolig for å sikre eventuelle bevis. Kort tid etter kom en ambulanse og hentet kvinnen.

Les også: Bilist så ikke trafikklyset - Jakob (11) ble påkjørt på skoleveien

Barn i leiligheten
Politiet ble varslet om saken klokka 22.17 og rykket ut til Ulven nordøst for Oslo sentrum. Den første meldingen gikk ut på at det var en livløs kvinne i en leilighet i Karl Staffs vei.

Hun ble bekreftet død på sykehus like før klokka 23 onsdag. Kvinnen blir obdusert i løpet av torsdag.

- Parets tre felles barn var i leiligheten da vi ankom. De er tatt vare på av politiet og vil bli overlatt til barnevernet. Barna vil bli vurdert avhørt senere, men det er ikke klart når det vil skje, sa Bredli.

Siktede er bosatt i Oslo og har bodd i Norge siden slutten av 90-tallet.

Les også: Nå kommer boliger, park og landets største kino på Storo

Fremstilles fredag
Mannen blir fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett fredag. Han har fått oppnevnt advokat Brynjar Meling som sin forsvarer.

- Forsvarer har gjort det klart at han vil prøve å få til avhør i ettermiddag eller i kveld, opplyste Bredli.

Politioverbetjenten ville ikke si noe om eventuelle drapsvåpen, men kunne opplyse at politiet hadde fått flere henvendelser fra andre i blokka om hendelsen. Disse vil bli avhørt som vitner. Politiet har tidligere ikke hatt noen befatning med den aktuelle familien.

Det ble foretatt tekniske og taktiske undersøkelser på åstedet natt til torsdag. Dette arbeidet fortsetter fredag. (©NTB)

Les også: Slo ned medpassasjer for bollespising på bussen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.