RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Men her kan vi bygge!

Bydelspolitiker Ulf Granli (H) mener bydelen må bruke fantasi i jakten på velegnede barnehagearealer. La oss bruke parkeringsplassen ved Tøyen- badet, foreslår han.

TØYEN: Vi har et skrikende behov for barnehageplasser, men det er ikke pengene det står på fra byrådets side. Utfordringen er å finne velegnede steder å plassere en barnehage, og denne parkeringsplassen er utmerket å bruke til formålet. Her er vi rett i nærheten av et stort friområde, sånn at ungene har frisk luft og masse utearealer å boltre seg på, sier Granli.
Han er skeptisk til midlertidige løsninger av typen som er foreslått i Sinsenparken.
Det er farlig å ta av parkarealene. Selv om teknisk- og miljøkomiteen har vært flinke til å minimalisere inngrepet i Sinsenparken, så har slike midlertidige løsninger en tendens til å ikke bli midlertidige som forutsatt, sier Granli.
Han mener det er bedre å ta av asfalten ved Tøyenbadet.
Helt siden minigolfen ble nedlagt for mange år siden har denne plassen ligget brakk. Men her har du alt barn trenger rett i nærheten: Akebakke, lys, luft, utearealer, Tøyenbadet, masse gode ting for ungene, mener Høyre-politikeren.
Dette er i dag asfalt, og stort nok for en barnehage. Men det er nok nødvendig å gå i dialog med Friluftsetaten for å få det til.
Granli forteller at det er en stor utfordring å finne lokaler som passer å bruke til barnehage.
Bydelen har lett med lys og lykte, og vi har masse kontorlokaler som kunne fungert hadde de bare hatt utearealer i nærheten, påpeker han, og konkluderer:
Utearealer har du i hvert fall nok av her i Tøyenparken. Denne parkeringsplassen må passe utmerket for å lage en barnehage. De bilkjørende badegjestene overlever selv om de må parkere nede ved sirkustomta.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere