RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Men veksten lavest i Vestre Aker


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Arbeidsledigheten i Oslo fortsetter å øke. Vestre Aker er likevel den bydelen som skiller seg mest ut - i positiv forstand.

OSLO VEST: Sammenliknet med april i fjor har arbeidsledigheten i Vestre Aker økt med 46 prosent viser ferske tall fra Nav Oslo. Dette er den laveste økningen i Oslo, der det samme tallet totalt sett er 77 prosent.

I Bydel Ullern har ledigheten økt med 89 prosent i samme periode.

Bydelene St. Hanshaugen og Nordre Aker har hatt størst økning, med henholdsvis 132 og 116 prosent.

Flest i øst, færrest i vest

11.271 personer var registrert som helt ledige hos NAV i Oslo ved utgangen av april, mot 10.831 i mars. 434 av de helt arbeidsledige har adresse i Vestre Aker, og 389 i Bydel Ullern.

Samlet er nå 3,4 prosent av arbeidsstyrken i Oslo arbeidsledige. I Vestre Aker utgjør de ledige nå 2 prosent av arbeidsstyrken - lavest i byen, mens det tilsvarende tallet for Ullern er 2,6.

Flest ledige er det i bydelene Gamle Oslo, Grünerløkka og Søndre Nordstrand der 5,2 prosent av arbeidsstyrken er registrert som ledige.

- Vil fortsette å øke

- Trenden med sterk ledighetsvekst vil trolig ikke endre seg i løpet av de nærmeste månedene. Ledigheten i vårt fylke er fremdeles lav sammenliknet med konjunkturbunnen i 2003, hvor 5,5 prosent av arbeidsstyrken var uten arbeid. Sist ledigheten i Oslo var på samme nivå var i januar 2006, sier fylkesdirektør Torild Lien Utvik, Nav Oslo.

Flest ledige menn

Arbeidsledigheten øker minst for arbeidsledige over 60 år og mest for arbeidsledige mellom 20 og 29 år. Økningen er på henholdsvis 34 prosent og 100 prosent.

Langt flere menn enn kvinner blir arbeidsledige. 6919 menn i Oslo er helt ledige, noe som er en økning på 93 prosent sammenliknet med april i fjor. For kvinner gikk ledigheten opp med 58 prosent, og ved utgangen av april var 4352 Oslo-kvinner arbeidsledige.

Færre tilgjengelige jobber

Sammenliknet med april 2008 er det flere helt arbeidsledige i alle yrkesgrupper. Arbeidsledigheten øker fortsatt mest innen de konjunkturutsatte yrkene, mens det er en moderat ledighetsøkning i de fleste yrkesgruppene hvor mange er sysselsatte innenfor offentlig sektor.

Det ble i april registrert 40 prosent færre stillinger i forhold til for ett år siden. Nedgangen er størst innen yrkesgruppene meglere og konsulenter, kontorarbeid og bygg og anlegg, hvor nedgangen er på henholdsvis 67 prosent, 61 prosent og 58 prosent. Undervisning og barne- og ungdomsarbeid er de to yrkesgruppene som har hatt den svakeste nedgangen i antallet utlyste stillinger det siste året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere