RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Ap gjør Løkka utrygg


Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp mener Ap må ta mye av ansvaret for at doplangingen fortsatt er et problem på nedre Grünerløkka.
Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp mener Ap må ta mye av ansvaret for at doplangingen fortsatt er et problem på nedre Grünerløkka. Foto: LARS ROAR RUD
Svein Eilertsen i Grünerløkka Frp mener Ap må bære en del av ansvaret for at Grünerløkka er utrygt. – Ap sitter med ansvaret, sier han.

GRÜNERLØKKA: Sekretæren i det lokale Frp er sterkt bekymra for en mulig oppblomstring av dopsalg på Løkka. Han viser til at Arbeiderpartiet har lovet mer synlig politi for å bekjempe ondet.

Sosialistene er ikke tilhenger av å sette inn lokale vektere. Derfor mener Eilertsen Ap skyter seg selv i foten når de ønsker å gjøre Løkka "tryggere".

 

Feil parti?

Det som har fått ham til å reagere er intervjuet med nyslått leder i Grünerløkka AUF, Jo Kallset (14). Han tok til orde for å heve Grünerløkka sitt rykte, gjennom en rekke trygghetstiltak.

– Vi ønsker å gjøre Grünerløkka mer familievennlig og at det skal føles tryggere for alle å ferdes her, sa Kallset til Østkantavisas nettutgave.

– Spørsmålet man kan stille seg er om Kallset har meldt seg inn i riktig parti. Det er faktisk en realitet at Ap sitter med indirekte ansvar for at det ikke skjer noen bedring på Løkka. Regjeringen har ikke holdt det de lovet, nemlig mer synlig politi. Også beboeraksjonen har gått ut og vært bekymret, sier Eilertsen.

 

Vektere

Han viser til det omdiskuterte vekterprosjektet, hvor sosialistene lokalt var motstander. Likevel valgte byrådet å sette dem inn, til glede for beboerne. Dopsalget gikk ned så lenge vekterne var på plass. Etter at prosjektperioden var over, skulle politiet igjen sørge for lov og orden. Men flere hevder at doplangingen nå er tilbake til det gamle. Eilertsen er redd nedre del av Grünerløkka igjen blir plaget av det åpenlyse dopsalget.

– Erfaringen fra i fjor vil bety at vi får en oppblomstring igjen. Frp på Løkka ønsket å bevare vekterordningen. Vi så at det åpenbart hadde en effekt med å holde dopselgerne unna, sier han.

Ansvaret må Ap ta, mener han.

– Ap trenerer alt som fører til bedring. De stemmer imot i bydelen og i bystyret. Regjeringen sitter med ansvaret. Hvis de vil, kan de gi oss mer synlig politi, sier Eilertsen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere