RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener Ap har skylden for p-kaos


Høyre-politiker Kjell Omdal Erichsen i Sagene mener Ap lokalt må bære ansvaret for at folk stadig sliter med å finne parkeringsplasser i gata. – Det blir utopisk å drømme seg tilbake til hestekjerra, sier Omdal Erichsen.
Høyre-politiker Kjell Omdal Erichsen i Sagene mener Ap lokalt må bære ansvaret for at folk stadig sliter med å finne parkeringsplasser i gata. – Det blir utopisk å drømme seg tilbake til hestekjerra, sier Omdal Erichsen.
Ap lokalt i Sagene må ta endel av ansvaret for at det er stor knapphet på parkeringsplasser i bydelen, mener Kjell Omdal Erichsen (H).

SAGENE: Østkantavisa har skrevet om stor knapphet på parkeringsplasser i Bydel Sagene. Sissel Stæhr Nilsen fortalte om håpløse tilstander på Bjølsen nylig.

LES SAKEN: «Umulig» å finne parkering på Bjølsen

Bydelspolitiker fra Høyre, Kjell Omdal Erichsen, kjenner seg godt igjen i dette bildet. Han mener Sagene Arbeiderparti har ansvaret for at situasjonen bare blir verre og verre.

Helge Stoltenberg i Sagene Ap rister på hodet av kritikken fra Høyre, og mener Høyre lever i en fantasiverden. KLIKK HER, OG SE HVORFOR.

– Blir latterliggjort

Han viser til flertallsvedtak fattet av de røde partiene når byggeprosjekter skal behandles. Hver bidige gang legger sosialistene seg på minste parkeringsnorm.

Dette bidrar til mer og mer underkapasitet, mener Erichsen.

– Ap har ikke tatt de grepene de kan gjøre. Hvis bydelen hadde vært samstemt og gått for høyeste norm, ville vi hatt flere parkeringsplasser tilgjengelig, hevder Erichsen.

Høyre stemmes ned

Han viser til at hans parti blir nedstemt når de foreslår å tilrettelegge flere plasser under bakken når en blokk bygges. Et eksempel er Grefsen stasjonby, hvor flertallet satte 0.9 plass per 4-roms leilighet som norm.

– Vi har tatt opp dette i hele perioden men blir nærmest latterliggjort hver gang og beskyldt for at vi kun bryr oss om bilister. Men artikkelen i Østkantavisa viser at dette er et hverdagsproblem for folk, sier Erichsen.

Han mener parkeringsdiskusjonen ikke handler om miljø nødvendigvis.

– Når jeg reiser på jobb om morgenen, står ni av ti biler i gata. De fleste tar kollektiv til arbeid, men de bruker bil i andre sammenhenger. Parkeringsplass må man jo ha uansett, sier han.


Erichsen synes ikke han har fått noen god argumentasjon på hvorfor det skal stilles så få p-plasser som mulig til rådighet.

– Hvis de mener at folk skal klare seg helt uten bil, burde de gå foran som et godt eksempel og selge sin egen bil. En undersøkelse viste faktisk at det var flere i Høyres gruppe uten bil, enn det var i Ap sin gruppe. Selv har jeg ikke egen bil, men er med i bilkollektivet. Det blir utopisk å ønske seg tilbake til hestekjerra, sier Erichsen.

Det blir bare verre

Med henblikk på de 6-8.000 nye naboene som kommer til i nærmeste fremtid, frykter Erichsen enda mer kaos og krig om de få plassene som er igjen.

– Hvor skal alle disse parkere? Oppe på taket? Det blir jo ikke noe mer gateparkering, tvert imot. Dersom vi la flere p-plasser under bakken, kunne vi frigi grunn til flere sykkelveier, som aller er enige om at vi skal ha, sier Erichsen.

Siden bydelens råd i slike saker er å være restriktiv, ender bystyret på samme linje. Dette kunne vært unngått, mener Høyre-mannen.

– Dersom et enstemmig bydelsutvalg hadde sagt at vi ønsker flere parkeringsplasser på ulike boligprosjekter, hadde bystyret hørt på oss. Ap sine folk i bystyret hører på sine lokale, sier Erichsen.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere