Gå til sidens hovedinnhold

Mener Bøhler lurer folk

Byråd Sylvi Listhaug (Frp) mener Jan Bøhler forsøker å føre folk bak lyset i sykehusdebatten.

OSLO RÅDHUS: Byråden for velferd og sosiale tjenester reagerer på Jan Bøhlers utspill om Aker sykehus.

Lederen i Oslo Arbeiderpartiet kritiserte nylig styret i Helse Sør-Øst for vedtaket om å fjerne groruddalsbydelene fra Aker og legge dem innunder Ahus. Hele Groruddalen burde ligge under det nye Oslo sykehusområde, mener Bøhler.

At Bøhler kritiserer adminstrasjonen i Helse Sør-Øst for å gjøre prioriteringer som han er uenig i, er mildt sagt spesielt. Regjeringen og Sylvi Brustad kan når som helst gripe inn og stanse raseringen som skjer av sykehusene i Oslo, inkludert Aker. Det står ikke til troende når han nå prøver å innbille folk i Groruddalen at han skal stanse Helse Sør-Øst. Hvorfor griper ikke Brustad inn med en gang, spør Listhaug.

Den rødgrønne regjeringens politikk fører til et dårligere sykehustilbud til Oslos innbyggere. Det får Jan Bøhler ta ansvaret for istedetfor å prøve å lure folk, legger hun til.

Sprøyte inn mer penger

Hvorfor er det galt av Bøhler å engasjere seg for Aker sykehus?

Det er positivt, men han kan gjøre noe istedet for å gå til avisene. Ap har makta til å gripe inn, sier hun.

Listhaug er kritisk til de svære kuttene som helseforetakene nå må gyve løs på.

Det er urimelig at man må kutte på så kort tid. Skremmende at dette går utover hjerte- og lungesyke. Samtidig flommer staten over av penger. De 220.000 i helsekø har nok liten forståelse for at det må være slik, sier byråden.

Listhaug er kranglefant

Hva synes du selv om at Groruddalen blir frarøvet sitt lokale sykehus?

Den saken har jeg ikke tatt stilling til. Jeg må se på hvilken modell de legger frem, sier Listhaug.

Det faktum at byråden ikke tar stilling, opprører Jan Bøhler. Han kaller Listhaug en «kranglefant» som er lite opptatt av saken.

Det er synd at hun ikke mener noe selv. Det burde hun gjort istedet for å angripe meg for å ha meninger. Oslo vil tape hvis vi bruker tid på å angripe hverandre. Listhaug undergraver vår ombudsrolle. Vår plikt som politikere er å kjempe for egen befolkning. Ap, som Frp, er delt inn i 19 fylkespartier. Vi kjemper for egne saker, og er ikke klakkører for regjeringen. Hun tåkelegger at hun ikke selv gjør noe. Hun burde heller konsentrere seg om å bedre tjenestene på byens sykehjem, så vi kan bekjempe livsstilsykdommer, sier Bøhler.

Jeg skal gi Bøhler honnør for at han tar opp saken med regjeringen, sier Listhaug.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot