RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener det er Dyrebeskyttelsens feil om dyrene dør


Dyrebeskyttelsen får melding om dumpede kaniner hver dag. Kaninen Emma ble funnet ute på tirsdag.
Dyrebeskyttelsen får melding om dumpede kaniner hver dag. Kaninen Emma ble funnet ute på tirsdag. Foto: Foto: Dyrebeskyttelsen Norge
Folk blir rasende fordi organisasjonen ikke har mulighet til å ta inn dyrene når de skal på ferie.

OSLO: De siste ukene har Dyrebeskyttelsen opplevd en enorm pågang av dyr som trenger hjelp. Alle organisasjonens 28 avdelinger er helt fulle. Det har ført til at dyreeiere har blitt rasende på Dyrebeskyttelsen, fordi de ikke har mulighet til å ta imot dyrene deres når de skal på ferie.

– Folk blir rasende og skjeller oss ut, for eksempel fordi de skal på ferie og ikke har fått noen til å passe dyret sitt. Når vi sier at pågangen av dyr i nød er så stor at vi ikke kan ta inn privateide dyr truer folk med avliving hos veterinær og det som værre er, sier Linn Krogstad, pressekontakt i Dyrebeskyttelsen Norge, til Nettavisen.

Hun husker spesielt en eier av en hunnkatt som hadde fått unger, som ga beskjeden; «Hvis dere ikke kommer og henter kattungene blåser jeg hodet av dem».

– Mange sier at det er vår skyld hvis dyrene dør. Det gjør meg ganske forbannet at de prøver å gi oss skylden, når det er de som ikke tar ansvar for dyrene sine, sier Krogstad.

LES OGSÅ: Brannmenn fikk pris for å redde andefamilie i nød

– Greit å dumpe dyrene

Foreløpig har de ingen tall over hvor mange dyr de har tatt inn. Årlig tar Dyrebeskyttelsen Norge seg av omkring 4.000 dyr. Omkring halvparten av disse kommer inn om sommeren.

– Noen få avdelinger klarer fortsatt å presse inn de sykeste dyrene og kattemødre med unger. Men det er så mange som trenger hjelp at vi må sette en del på venteliste, og ta dem inn i løpet av høsten og vinteren. Da får vi hjelp av folk som enten tar dem inn til seg en periode, eller sørger for å sette ut mat, forklarer Krogstad.

Hun mener det har utviklet seg en holdning blant mange nordmenn om at det er greit å dumpe dyrene sine, fordi Dyrebeskyttelsen vil komme og hente dem.

– Dette er både uttalelser vi hører og kommentarer vi har sett i nett-debatter. Men dette er jo ikke tilfelle nå, sier Krogstad.

Hun forklarer at det er viktig å sikre at dyrene som allerede er hos Dyrebeskyttelsen Norge har et godt tilbud med daglig stell og oppfølging, veterinærhjelp, vann og mat.

Katt

AVLIVE DYRENE: Flere truer med å avlive dyrene selv eller hos veterinær, om Dyrebeskyttelsen ikke tar dem inn. Denne katten er blant mange dyr organisasjonen har tatt imot. Foto: Dyrebeskyttelsen Norge

LES OGSÅ: Iris og Siri ble funnet i en plastpose i Sofienbergparken

Drives av frivillige

Krogstad tror grunnen til at folk forventer at de skal ta imot alle dyr de får beskjed om, er at de tror dyrevernorganisasjonen er statlig drevet.

– De som jobber hos oss er frivillige. Vi strekker oss langt og har allerede strukket oss langt, sier hun, og legger til at de som skaffer seg dyr har et ansvar for å ta vare på dem.

SE DE RØRENDE BILDENE: Hjemløse kaninunger får trøst hos «onkel» Bølla

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere