RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener miljøforum opptrer som losje

Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener Groruddalen Miljøforum opptrer underlig, besynderlig og helt uakseptabelt. Rydd opp, oppfordrer han.

OSLO SENTRUM: Generalsekretæren er mildt sagt forundret over å høre at Lokalavisen Groruddalen ble kastet ut av et årsmøte, mens Akers Avis Groruddalen fikk sitte. Han ser alvorlig på saken og vil derfor sende brev til GMF. Dette er jo ikke noen privat forening. Det er en paraplyorganisasjon for velforeninger, bedrifter og beboere. I tillegg har de et samarbeid med kommunen. De behandler saker som i høyeste grad har offentlig interesse, sier en forundret og overrasket Kokkvold til Lokalavisen Groruddalen.

Uakseptabelt

GMF sin virksomhet er av stor offentlig interesse, mener Kokkvold. Derfor mener han foreningen skal følge vanlige spilleregler om åpenhet i et demokrati, og nevner offentlighetsprinsippet. Prinsippet sier at allment innsyn i beslutningsprosesser er en forutsetning for god og demokratisk myndighetsutøvelse og forvaltning av samfunnets fellesmidler. Kokkvold viser også til grunnleggende gsmessige prinsipp i forvaltningen om forbud mot forskjellsbehandling av mediers tilgang til informasjon. At Lokalavisen Groruddalen ble stengt ute, synes Kokkvold er uhørt.
Rettslig sett er de ikke bundet, men det er prinsipper som de likevel må følge. Dette er en virksomhet som driver samfunnsarbeid og opptrer på vegne av fellesskapet. Det er ingen rimelighet i at de skal lukke møtene sine, sier generalsekretæren.

Bryter spillereglene

Han mener GMF paradoksalt oppfører seg som en frimurerlosje.
Dette er jo ikke noen hemmelig forening. De driver et viktig samfunnsarbeid og ønsker å engasjere beboerne. At de gjør dette synes jeg er besynderlig, underlig og uakseptabelt. Det er en meget tvilsom praksis som strider mot alle prinsipper som samfunnet har akseptert, sier Kokkvold.
Hva synes du om at forumet ikke vil gi oss medlemslisten og årsregnskapet?
Hadde det vært Frimurerlosjen, hadde jeg skjønt det, sier generalsekretæren.
Kokkvold er overbevist om at GMF i fremtiden åpner sine møter og virksomhet også for Lokalavisen Groruddalen.
Når de får tenkt seg om så er jeg sikker på at de rydder opp. Det fins helt sikkert medlemmer der som sier klart ifra at sånn kan vi ikke ha det, sier Kokkvold.
Magnar Halse ønsker ikke å kommentere saken. Jeg har sagt det som skal sies, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere