RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener reklametårn gir Oslo et snev av Paris

– Jeg ble veldig glad da reklametårnene kom, sier Frank Mosvold som daglig nyter utsikten av de omstridte tårnene fra balkongen sin i Sorgenfrigata.

MAJORSTUEN/SENTRUM: Det er ikke hver dag folk utrykker sin glede over de i alt 46 nedstigningstårnene/reklametårnene som preger bybildet. Lokalavisen skrev for litt siden om aksjonsgruppen Stans!no sin kamp mot tårnene, og Håkon Wium Lie som ikke kan vente med at kommunen får vekk det de mener er en visuell forsøpling av bybildet. Beboer i Sorgenfrigata Frank Mosvold kunne ikke ha vært mer uenig.

– Jeg synes de er fine jeg. De lyser flott opp og gir et snev av storby. i Oslo. De minner meg om Paris, sier tv-produsenten og Frogner-beboeren på 12. året glad.

Estetisk

– Reklamene på tårnene er som regel veldig fine og estetiske, sier Mosvold videre.

Han er opptatt av å få fram at han ikke er den eneste som mener at tårnene bør bli i byen.

– Da hadde jeg ikke snakket med deg om dette i avisen, sier han og forteller om mange likesinnede som mener tårnene gir en estetisk opplevelse. Men det blir ingen aksjongruppe for dem av den grunn, forteller han.

– Om 100 år blir de sikkert bevaringsverdige de også, sier han videre.

Lyser opp

– På en fin måte lyser de opp et område hvor Oslo kommune ikke selv klarer å skifte gatelys. Jeg håper reklametårnene aldri blir tatt bort, men at JCDecaux (som har driftet og vedlikeholdt tårnene, journ.anm. ) fortsetter å ta så godt vare på dem, som de har gjort til nå, sier Mosvold som mener det er helt flottt med reklamefinansierte tårn og at private selskaper tar ansvar.

– Tenk alle pengene kommunen sparer ved at private tar over drift og som kan brukes på andre mer viktige saker, sier han videre.

– Vil du ha mer reklame?

– Nei, ikke nødvendigvis mer reklame enn det vi har i byen Og det som er greit med tårnene er at de har en funksjon, sier Mosvold som synes altfor mange er negative til tårnene.

I disse dager vurderer fremdeles Samferdselsetaten hvem som skal vinne en plan og design konkurranse for nye tårn. Hasslund overtar da ansvaret, og sørger for at vinnertårnet blir satt ut og vil i samme slengen fjerne JC Decaux`sine omstridte tårn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere