Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener rideklubben har dumpet ulovlig

Bydelen mener at massene er urene og har bedt Friluftsetaten undersøke saken. Foto: Arne Vidar Jenssen
Bydelen mener at massene er urene og har bedt Friluftsetaten undersøke saken. Foto: Arne Vidar Jenssen
Bydel Søndre Nordstrand ber to kommunale etater sjekke deponerte masser på Lofsrud gård.

Bjørn Zarbell i Søndre Nordstrand Rideklubb forklarte rideklubbens syn på saken til BU i Åpen halvtime på møtet 17.juni. Foto: Øystein Dahl Johansen

LOFSRUD: Etter tips om bruk av urene masser til planering av et område på Lofsrud gård dro representanter for bydelen på befaring. Her kunne de ifølge rapporten se rester av asfalt og betong i de deponerte massene. Bydelen mener dette viser at det er brukt urene masser, og at dette kan være et brudd på forurensningsloven. Derfor er saken nå oversendt Friluftsetaten, som er forurensningsmyndighet, og Plan- og bygningsetaten fordi bydelen anser dette som et søknadspliktig tiltak. Bydelen avventer nå videre behandling av saken i de to etatene.

LES OGSÅ: Tverrpolitisk beklagelse

Nordstrands Blad har ikke oppnådd kontakt med saksbehandleren i Friluftsetaten som jobber med saken, men kommunikasjonssjef Erik Bull-Valen forteller på generelt grunnlag at etaten alltid reiser ut på befaring når de får slike meldinger.

– Hvis vi finner noe som bryter med forurensningsloven sender vi en skriftlig anmodning om at det ryddes opp, sier han.

Stoppordre

Rideklubben har inntil videre fått stoppordre på arbeidet.

– Vi forholder oss til den, men det er synd vi skal bruke så mye unødvendig tid på dette, sier Bjørn Zarbell.

– Det er noe asfalt i massene, om det er betong der kan jeg ikke uttale meg om, sier Zarbell men foruten dette mener han massene er rene.

Han støtter seg på en NGI- rapport fra prøver tatt ved massenes opphav i fjernvarmegrøten på Skøyenåsen/Oppsal. Her fremgår det at massene er rene.

Tørrpaddock, ikke p-plass

Det har også vært påstått at området som nå er planert skulle brukes til parkering, men dette tilbakevises av Bjørn Zarbell.

– Vi ønsket å minske trykket på gårdsplassen og da virker det vel noe søkt å anlegge en parkeringsplass slik at man må kjøre gjennom gårdsområdet? Dette er snakk om beitet hvor skolehestene går. Det er så bløtt at det ødelegger hestebeina, derfor oppgraderer vi området til en tørrpaddock av dyrevernhensyn sier han.

Vil dra i samme retning

Zarbell mener saken har hatt en merkelig behandling av bydelen. Før forrige BU-møte sendte en enstemmig Miljø og teknisk komité et brev med tittelen "Søndre Nordstrand rideklubb – Ulovligheter", etter forslag fra Arild Andersson (H). I brevet bes rideklubben omgående om å fjerne massene og tilbakeføre området til den tilstand der var før "ulovlighetene". Saken skulle behandles på BU-møtet, men ble trukket, uten noe videre forklaring. Dermed ble også brevet trukket tilbake.

– Hele saken lukter vondt og de har lagt seg langflate i forhold til saksbehandlingen. Dette er en fillesak og jeg håper bydelen, rideklubben og idrettsklubben kan drive i samme retning heretter, sier Bjørn Zarbell.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!