RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mener veien er privat

Friluftsetaten mener Samferdselsetaten har ansvaret for gangveien, mens de hevder at den er privat.

LJAN/LJANSKOLLEN: Nordstrands Blad ringer først til Friluftsetaten for å finne ut hvem som har ansvaret for gangveien mellom Kronveien og Herregårdsveien, og får opplyst at den forvaltes av Samferdselsetaten.

– Hvis det hadde vært en turvei ville det vært vårt ansvar, men når den er skiltet som gang- og sykkelvei hører den innunder Samferdselsetaten, selv om den også brukes som turvei. Det er mulig vi har hatt ansvaret for veien før, men han som kjenner til det er på ferie, sier Ida Madsen Hestman i Friluftsetaten.

Avdelingsdirektør Odd Bratteberg i Samferdselsetaten er av en annen mening.


– Strekningen heter Liadalsveien og er privat, selv om den ble regulert til gang- og sykkelvei mellom Herregårdsveien og Storåsveien i 1980, opplyser Bratteberg etter å ha sjekket sine registre.

– Siden veien har status som privat adkomstvei har vi ikke noe ansvar for å holde den i stand, men Samferdselsetaten brøyter de første femti meterne av gammel sedvane. I 1971 ble veien oppført som skolevei, og da lagde Oslo Veivesen fortau i Ljabruveien som en alternativ skolerute, sier Bratteberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere