Menigheten nedlegger skole og barnehage

Den omstridte menigheten Oslo Gospel Center på Ryen legger ned sin barnehage- og skolevirksomhet. Menighetsarbeidet fortsetter, trolig med base et annet sted.

Ryen: Menigheten, som tidligere gikk under navnet Guds Lam Kirke, har vært i hardt vær det siste året, blant annet etter en artikkelserie i Aftenposten og ikke minst etter at NRK Brennpunkt viste dokumentaren "Pastorens tjenere" i slutten av april. Her fortalte en mor og hennes datter om den vanskelige prosessen med å bryte ut av det de kaller en sekt, ledet av en pastor som stilte svært høye krav til medlemmene og som opphøyde seg selv som den eneste lederen.

I etterkant av programmet ble sjelesorgseminaret "Når det sunne blir usunt" arrangert i Lambertseter kirke, for å skape åpenhet og hjelpe andre som har vært gjennom den samme prosessen.

Etter det Nordstrands Blad erfarer skal det nå være flere eks-medlemmer enn medlemmer i den omstridte menigheten.

Stenger skolen og barnehagen

I 2004 ble Guds Lam Kirke omorganisert under paraplyorganisasjonen Gospel Thrust International, og fikk navnet Oslo Gospel Center. I lokalene i Ryenstubben drives også Missions Thrust International, Oslo Kristne Friskole og Globusen Kristne Barnehage. Nå legges imidlertid driften av barnehagen og skolen ned.

Det stemmer at vi legger ned skolen og barnehagen. Vi går ut skoleåret nå og starter ikke opp igjen til høsten, sier rektor Asbjørn Hamre til Nordstrands Blad. Rektoren forklarer at skolen legges ned fordi det generelt er for liten elevtilgang og manglende interesse for skolen.

Vi må ha nok ressurser til å drive på et visst kvalitativt nivå, og når elevgruppen blir for liten er det vanskelig å få dette til å gå ihop, sier Hamre. Han kan ikke uttale seg om hvorfor barnehagen legges ned, men sier at menigheten fortsetter sin drift, og at den antagelig vil flytte til et annet sted.

Men dette må du snakke med pastor om, sier Hamre.

Pastor Jørn Øverby har imidlertid flyttet til USA og er ikke å få tak, får vi opplyst hos Gospel Thrust International/Oslo Gospel Center. Skolen legges ned på grunn av lavt elevtall og barnehagen har det vært vurdert å legge ned i lang tid. Resten av driften går videre og menigheten legges ikke ned, men vi flytter ut av bygget etterhvert, sier en mann som ikke vil ha navnet sitt på trykk i avisen eller oppgi hvilken rolle han har i menigheten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.