RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Meningsfull utstilling

Det siste året har det blitt malt og malt på Jesperud aktivitetshus. Denne måneden stilles maleriene ut på det Deichmanske bibliotek på Stovner.

Stovner: Jesperud aktivitets- og rehabiliteringssenter er et møtested og aktivitetstilbud til innbyggerne i Bydel Stovner. Utstillingen er den første huset har hatt utenfor sine egne fire vegger.
Gir helse
Ti brukere av huset har bidratt til utstillingen.
- Vi velger å vise utstillingen her for å vise folk bredden og mangfoldet våres, og for å nå ut til andre grupper, forklarer daglig leder og psykiatrisk sykepleier ved huset, Anne Grete Orlien, og fortsetter:
- Kultur gir helse. Maleriutstillingen er et godt eksempel på hvor mye kreative evner mennesker har når det blir gitt muligheter. På Jesperud vet vi at kultur gir en helsegevinst. Det å få lov til å være deltager i en malergruppe kan bidra til at du kommer deg ut, møter andre, deler gleder og sorger. Det er ikke lenger noen tvil om at mennesker som får kulturopplevelser, også får en bedre livskvalitet.
Brukerne av huset kan også delta i amatørteatergrupper, datakurs, turgrupper og en rekke andre grupper.
- Kultur blir en vei ut av ensomheten. Tankene kan gradvis slippe taket i det vonde og slippe glede og mening inn. Du erstatter rett og slett det vonde med noe som er lystbetong og som gir et pustehul. Gevinsten er at du treffer andre mennesker og kan bygge relasjoner som vi mennesker er avhengige av for å klare oss, fortsetter Orlien.
De fleste av bildene kan kjøpes etter utstililngen ved henvendelse til Jesperudhuset.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere