*Nettavisen* Nyheter.

Menn flørter - kvinner snoker!

MOBILBRUK: Menn og kvinner bruker mobilen ulikt

Vi bruker definitivt mobilen på forskjellige måter!

KVINNEGUIDEN.NO:

Vi flørter, snoker og dumper med mobiltelefonen. Og kvinner er verst!

LES OGSÅ: Hvorfor vil ikke menn binde seg?

- Sjalu jenter

Iallefall når det kommer til snoking. Det viser en undersøkelse som Chess har gjennomført i samarbeid med InFact. For selv om akkurat like mange kvinner som menn forteller at de har opplevd at andre snoker i innboksen deres, er det nesten dobbelt så mange kvinner som menn som sier seg skyldig i snoking.

Rundt 450 000 nordmenn vært utsatt for snoking i innboksen på mobilen. Nesten like mange bekrefter at andre har smugtittet i bilder som er lagret på mobiltelefonen. Det er særlig unge under 30 år som svarer at de har vært utsatt for smugtitting.

- I følge undersøkelsen er det damene som helt klart er de mest nysgjerrige. Hvis jeg skulle tippe hva som skaper skjevhet, tror jeg det skyldes mange sjalu jenter som snoker i kjærestens innboks, sier markedsdirektør i Chess, Jarle Alvær i en pressemelding.

LES OGSÅ: Derfor blir han ikke sjalu

Mens kun 12,6 prosent menn forteller at de har snoket i andres innbokser, svarer 18,8 prosent av kvinnene det samme.

- 73,4 prosent av mennene og 67,2 prosent av kvinnene har sluppet unna mobilsnoking og holdt seg for god til å snoke selv. Personlig mener jeg at det å lese andres tekstmelding må sidestilles med det å lese andres brev. Og det er som kjent ulovlig, forteller Alvær.

Menn flørter mer

Og kanskje er de fleste kvinner paranoide, med eller uten grunn. Mobilen er iallefall et populært flørteredskap blant norske mobilbrukere, viser en annen undersøkelse som Chess og InFact har gjennomført. Syv av ti unge voksne mellom 18 og 24 år sier de har brukt mobilen til flørting.

- Mobilen skaper en trygg avstand mellom personer, noe som åpner opp for muligheter til å ta seg visse friheter man kanskje ikke hadde turt å gripe ellers, forteller Alvær.

Han mener vi om få år vil se høye tall over mobilflørtere i alle aldre. I følge undersøkelsen er det en marginal overvekt av menn som flørter, sammenliknet med kvinner.

LES OGSÅ: Rasende sjalu

Slår opp via sms

En annen undersøkelse viser at en av ti under 30 år dumper partneren med sms.

Selv om de aller fleste av oss ikke bruker mobilen for å avslutte kjærlighetsforhold, griper åtte prosent av den yngre garde til tekstmeldingene som en rask og effektiv utvei.

Alvær mener yngre generasjoner er mer vant med å gi beskjed til hverandre om alt mulig via sms, og at det derfor ikke er så rart mange har falt for fristelsen å bruke sms for å gjøre det slutt.

- Mange er litt feige og orker ikke en ansikt-til-ansikt-konfrontasjon, sier han.

Les mer om sex og forhold på Kvinneguiden.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.