RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Steve Newey viser med pc og video hva elevenes golfsvinger mangler for å matche proffenes. Her sammen med Anders og Wilhelm Fredriksson.
Steve Newey viser med pc og video hva elevenes golfsvinger mangler for å matche proffenes. Her sammen med Anders og Wilhelm Fredriksson.

Mens de drømmer om grønt gress...

Ikke alle setter pris på en halvmeter snø. I hvert fall ikke når lidenskapen er golf, golf og atter golf.

BOGSTAD: Se, klubbhuset til Royal Ancient Golf Club! sier Steve Newey og peker på den store veggen. Vi befinner oss i underetasjen i klubbhuset til Oslo golfklubb på Bogstad, der golffrelste kan terpe på svingen eller spille 18 hull på noen av verdens mest kjente og flotteste golfbaner. For mange golfspillere er dette det eneste som gjør vinterpausen utholdelig.

Stadig mer kjent

Golfspillere har flere muligheter til å leve ut lidenskapen sin i Oslo-området. Innendørs golfsentre fins for eksempel på Sagene og på Fornebu. At du også kan svinge køllene på Bogstad hele året, er det derimot ikke alle som har fått med seg, og det ønsker daglig leder for Bogstad Innegolf, Tom Olsen, og head pro Steve Newey å gjøre noe med!

Fortell om de to golfsimulatorene, Tom!

Dette er såkalte Full swing-simulatorer, som har de siste oppdateringer av software, sier han. Her kan man spille på hele 36 baner, blant annet flere av de meste kjente.

Som for eksempel?

Pebble Beach, Valderrama, Bay Hill, Torrey Pines... Og naturligvis den meste kjente, Old Course på St. Andrews, sier han.

Head pro Steve, som er meget bereist innen golfbaner, har naturligvis besøkt golfsportens Mekka, St. Andrews, flere ganger.

Men er det favorittbanen din her på simulatoren?

Nei, den er litt for enkel (St. Andrews beryktede høye rough kan ikke gjenskapes i simulator! Red.anm). Favoritten er Pebble Beach. Men der har jeg aldri vært, smiler han. Vi aner at lysten er stor til å oppleve den verdensberømte amerikanske banen en gang i fremtiden.

Hvor realistiske er disse simulatorene? Hvor mye får man igjen for å spille her?

Ballbanen er svært realistisk, og grafikken er god. Jeg er blitt fortalt at flere av kjente spillerne på PGA-touren i USA har installert en slik simulator hjemme for å trene utenom sesongen, så da må det være bra, sier Steve. Dette er ikke et fullgodt substitutt, men det er det nest beste.

God sesong

Simulatorene på Bogstad åpnet i 2002, og Steve forteller at de besøksmessig går mot sin beste sesong denne vinteren. Stadig flere har oppdaget det lille, men trivelige lokalet. Steve understreker at her er alle velkomne. Man trenger slett ikke være medlem av Oslo golfklubb.

Når Ullern Avis Akersposten er på besøk, er en av stamgjestene i sving på den ene simulatoren. Anders Fredriksson fra Lillevann og medlem i Moss & Rygge golfklubb er her to ganger i uken, og denne gang har han med seg sønnen sin, Wilhelm (9).

Jeg trives veldig godt her, kanskje er jeg en av de som er her mest, smiler Anders. Han innrømmer at han drømmer om vår og grønne, åpne golfbaner. I mellomtiden terpes det på golfsving og testes flotte baner i underetasjen på Bogstad.Her kan man spille på hele 36 baner, blant annet flere av de meste kjente.

Tom Olsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere