*Nettavisen* Nyheter.

Mer enn best i by'n

Det må sitte noen i VIFs klubblokaler på Valle og klø seg i hodet over byrivalen Lyn. Vi skriver oktober, og det selvutnevnte Oslos stolthet sliter i bunn, får kjeft av sine egne og spiller fotball som gleder få.

I vest har Lyns unge mannskap snust på medaljeplass i store deler av sesongen. Først i september har det lugget litt med cup-exit og tap i de to siste seriekampene. Likevel har laget spilt morsom fotball og imponert med stor innsats fra unge, talentfulle spillere. Og imponerende upåvirket av turbulens. For det har skjedd mye rundt Lyn i år også. Mangeårig investor Atle Brynestad sa takk for seg. Og skapte usikkerhet før han forsvant med lommeboken. Trener Henning Berg sa ja til LSK midt i sesongen, men ville fortsette i Lyn ut sesongen. Bastionen ble mildt sagt irriterte og ga Berg reisepass. Og han forsvant.

Disse sakene har mildt sagt skapt mye usikkerhet, men på banen har ungguttene levert med spilleglede og optimisme. Nærmest mot alle odds.

Samtidig har Bastionen levert. Fra å være noe VIF-klanen hånet og flirte av, er den blitt en god, trofast støttespiller med en egen identitet. En supporterklubb som virkelig har gitt Klanen verbal kamp på tribunene, samtidig som fornærmelser som "pappagutt" har prellet av. Og en supporterklubb som tar sosialt ansvar. Da Lyn fikk bot i kjølvannet av Mikel-saken, ble det startet kronerulling. Og kronene rullet inn. Nå er Bastionen i gang med å støtte en ny aksjon, "Rosa sløyfe", kampen mot brystkreft.

Bastionen ble for en stund siden skjemmet av en episode med underslag. Men de har holdt sammen. Samtidig har motstanderne i Klanen gått seg bort med sviktende støtte og glisne tribuner. Bastionen er blitt en supporterskare i byen Oslo, mens landsdekkende Klanen lider under manglende oppslutning fra medlemmer i mer grisgrendte strøk. Ut ifra forutsetningene skulle Lyn og Bastionen vært lillebrødre, mens Vålerenga skulle vært best i alt. Slik gikk det ikke. Lyn og patriotene har imponert oss. Uansett hva som skjer i de siste serierundene, har Bastionen og Lyns unge krigere imponert oss.

Annonsebilag