*Nettavisen* Nyheter.

Mer fra Bydel Østensjø

I Nordstrand Blad 26/1 stod det at Bydel Østensjø ga mest av alle bydelene til organisasjonene (79) i 2004. Det menes formodentlig 2005?

For 2006 deler Bydel Østensjø ut enda mer penger til de frivillige organisasjoner og institusjoner som bidrar med kultur- og miljøtilbud til bydelens beboere. I tillegg til at vi har satt av kr 700.000 til frivillighetsmidler, har vi også satt av kr 200.000 til kulturelle- og sosiale aktivitetstilbud til bydelens 5 sykehjem. Videre har vi etablert Kulturbydel Østensjø og satt av kr 550.000 til dette prosjektet.

Kulturbydel Østensjø er et prosjekt som skal vare fram til 1/9 2006 og deretter bli en fast del av bydelens kultur og miljøpolitikk. Hensikten er å bidra til å vitalisere organisasjoner og institusjoner i bydelen, slik at disse blir bedre satt i stand til å utvikle og drive fram nye aktivitetstilbud og prosjekter til beste for bydelens beboere. I tillegg bidrar prosjektet blant annet til at organisasjonene får låne gratis fra bydelens utstyrsbank lydanlegg, utstillingsvegger, talerstol m.m.

Vår kulturkonsulent hjelper videre organisasjonene med å søke om penger, også utenom bydelen, skaffe møtelokale og bidra ellers med samarbeid slik at organisasjoner lettere kan tilby og gjennomføre kultur- og miljøakiviteter i bydelen.

Hittil har prosjektet fått meget stor interesse både fra organisasjoner og enkeltpersoner som synes Kulturbydel Østensjø er et nytt og spennende prosjekt til beste for bydelen.

Til tross for at Fremskrittspartiet kritiserer prosjektet og at Høyre i beste fall kan sies å være lunken, vil Arbeiderpartiet og SV, som har et klart flertall i bydelsutvalget, føre Kulturbydel Østensjø videre fram til å bli en permanent satsing i vår bydel. Det eneste som synes å kunne stoppe oss i denne saken, kan bli økonomiske innstramminger fra byrådet i Oslo.


Arnfinn Aabø
Leder Østensjø Bydelsutvalg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag