Mer fyrverkeri i Bydel Vestre Aker

Elin Horn Galtung (H) har bestemt seg. BU-lederen tar en ny periode.

VESTRE AKER: Det var knyttet spenning til om Elin Horn Galtung ville stille til en ny periode ved årets bydels- og kommunevalg. Den fargerike BU-lederen har endelig bestemt seg. Dermed vet journalister at det blir mye å skrive om også de neste fire årene.

– Jeg var inne på tanken å gi meg, men jag var ikke forberedt på reaksjonene. Når det ble så mange positive tilbakemeldinger om at jeg måtte fortsette ble jeg enormt overrasket. Det var virkelig ansporende, sier Horn Galtung.

Syvende periode

Hun går inn i sin syvende periode i bydelsutvalget og sin sjette som BU-leder. Med Høyres posisjon i Vestre Aker er det mer enn sannsynlig at det skjer. Horn Galtung er ikke den som legger seg ned i motgang. Flere ganger er hun blitt operert i kneet og det har hendt at hun har gått rett fra operasjonsbordet med krykker til BU-møte. Hum er høyt og lavt i bydelen og er lommekjent. Horn Galtung er også kjent for å ha stor detaljkunnskap om de minste saker. BU-lederen er også «berømt» for å være svært frittalende, selv om det kan innebære at hun er svært uenig med sine kolleger i rådhuset.

Ikke akkurat strateg

– Jeg kan bli skikkelig sint når noen er «slemme» mot bydelen. Særlig når det blir gjort vanvittige kutt i budsjettet. Jeg må innrømme at jeg er ikke akkurat noen strateg. Jeg sier alltid det jeg mener. Drivkraften er bydelen og bydelens beboere. Vi får ingenting uten å slåss for det. Jeg har flotte partikolleger rundt meg og en opposisjon som også er opptatt av bydelens beste. Hele bydelen trekker sammen, sier Horn Galtung.

Drukningsulykken

– Hva har gjort mest inntrykk på deg i siste periode?

– Det er drukningsulykken i Lysakerelven sommeren 2008. Jeg blir forbannet når Friluftsetaten ikke vil sette opp skilt om hvor farlig det er å bade på denne plassen. De sier at det mange slike badeplasser, men vi kjenner historikken og vet hvor falig denne er. Jeg tenker på familie og venner som ikke engang får se at noen vil gjøre noe med dette. Bydelen vil skilte på egen hånd og vi kommer til å sette opp skilte på nytt om etaten tar det ned igjen, sier en engasjert BU-leder.

Mest glad for?

– Hva er du mest glad for av det som skjedde i siste periode.

– Det må være da bystyret bevilget ti første millionene til Røatunnel. Vi har kjempet for dette i så mange år. Det er nødt til å bli Røatunnel, som vil få enorm betydning for bomiljøet. Det at det nå ser ut til at det blir bad på Røa og at Bogstad Vinterparadis blir en realitet er stort. Idrettsanlegget på Voksen og ikke minst utvidelse av Tryvann Vinterpark er også flott. Det er mange gledelige ting som har skjedd i vår bydel. Nå har vi også fått Frognerseterlinjen på plass. Den skal ikke bare være til glede for de som skal til et fantastisk nytt Holmenkollanlegg, men først og fremst for beboerne langs linjen. Av respekt for beboerne må stasjonene tilrettelegges på en ordentlig måte, sier Horn Galtung.

Står hjertet nær

Hun understreker at det langsiktige arbeidet for å legge til rette for de eldre og unge er prioritert fremover.

– Det innebærer kontinuerlig jobbing med de ressurser og rammer vi har. Det som står mitt hjerte nær er de funksjonshemmede, som er avhengig av støtte fra samfunnet gjennom hele livet. Vår oppgave er å få ut potensialet hos disse og legge til rette for å utvikle alt fra skapende kraft til å ta del i idrettsglede. Se på Røa Unified. Jeg er veldig glad i dette laget. For meg er det også et symbol på nestekjærlighet, hvor trener og andre legger ned et kolossalt arbeid. Måten de følger opp laget på er det ypperste symbol på frivillighet.

Aldri så sliten

– Blir du ikke sliten av frivillig å ta del i et hektisk politisk liv i så mange år?.

– Jeg blir aldri så sliten at jeg blir lei. Det er så mye ugjort. Det har hendt jeg har dratt til Norefjell uten PC og med avslått telefon, men det har jeg sluttet med. Tilbake i hverdagen har det hopet seg opp med meldinger og da kommer jeg på etterskudd, sier Horn Galtung.

– Hvordan får du alt dette til å gå i hop med å pleie ekteskapet?

– Vi har vært gift i 43 år. Min mann er stasjonert i Seoul i Sør-Korea for tiden, men det hindrer meg ikke i å besøke han i perioder. Med nett og mail holder jeg kontakt med bydelen og det hindrer meg ikke i å forberede meg godt til de politiske sakene.

Storebrandtomten

– Noen politiske slag som står for døren i nærmeste fremtid.

– Det er flere, men jeg har særlig øye på Storebrandtomten for tiden. Den skulle vært utredet etter at det ble slått fast at den egnet seg glimrende til skoletomt. At byrådet har sluppet tomten etter at vi var trygge på at den ble ivaretatt gjennom vedtak i bystyret er ille. Nå skal vi slåss for omkamp. Det kan jeg love, slår BU-lederen fast.

Hun gleder seg til en fireårsperiode i bydelsutvalget.

– Det er en ære å ha et tillitsvotum med så mange fantastiske mennesker som er i denne bydelen. Her har vi følelse av naboskap og med mange mennesker som hjelper og bryr seg om hverandre. Dette er en flott bydel, sier Horn Galtung.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.