RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer graving på Skillebekk


UTFORDRENDE: Det kan være utfordrende å ferdes i Oslo når dey graves så mye, men Hafslund påpeker at det er nødvendig å oppgradere strømnettet for å være rustet for økt belastning i fremtiden.
UTFORDRENDE: Det kan være utfordrende å ferdes i Oslo når dey graves så mye, men Hafslund påpeker at det er nødvendig å oppgradere strømnettet for å være rustet for økt belastning i fremtiden. Foto: ARKIVFOTO
Hafslund Fjernvarme legger fjernvarmerør og Hafslund Nett oppgraderer strømnettet på Frogner og Skillebekk. Arbeidene skal være ferdig i desember.

SKILLEBEKK: Med flere tusen nye strømkunder hvert år og en enorm sentrumsutvikling trenger Oslo mer strøm. Hafslund oppgraderer derfor strømnettet for å opprettholde forsyningssikkerheten og være rustet for økt belastning i framtiden.

Framføring av fjernvarmerør og legging av nye strømkabler medfører at gater og fortau må graves opp. Nå pågår legging av strømkabel i Solheimsgata. Hafslund starter også gravearbeid og legging av strømkabel i Thomas Heftyes gate.

Del på Facebook

Minst mulig belastning

– Dessverre medfører dette mye støy, og vi har stor forståelse for at dette er forstyrrende. Vi forsøker å utføre arbeidet slik at det er til minst mulig belastning for dere som er berørt, sier informasjonssjef Morten Schau.

I Solheimsgata og Thomas Heftyes gate graver Hafslund flere ganger. Årsaken til dette er at det er krav om to meters avstand fra fjernvarmerør til vannledninger, og én meters avstand til strømkabler.

Ferdig til jul

Samtidig skal man kunne ferdes i gatene mens arbeidene pågår. Dette betyr at de ikke kan grave opp hele gaten og gjøre begge jobbene samtidig.

Når fjernvarmerørene er ferdig lagt, klargjøres gaten midlertidig for ferdsel. Når arbeidet med framføring av strømkabel også er ferdig, vil det asfalteres endelig. Noen grøfter vil bli stående åpne for skjøting av kabler, men ifølge Hafslund ferdigstilles alle arbeider i desember.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere