RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kartong materialgjenvinnes

1. april i år kunne Grønt Punkt Norge rapportere til Statens Forurensingstilsyn (SFT) at målet for materialgjenvinning av kartong ble oppnådd i 2007.

OSLO: Nordmenn blir stadig flinkere til å kildesortere, og i 2007 ble det levert inn 13 prosent, dvs. 5.000 tonn mer emballasjekartong enn året før. Til sammen blir nå mer enn 50 prosent av alle kartonger for frokostblandinger, pizzaesker, skoesker og lignende gjenvunnet til nye papp- og papirprodukter.

I vel ti år har nordmenn hatt tilbud om å levere kartongene sine til gjenvinning. Og heldigvis blir folk stadig flinkere. Nå leveres mer enn 50 prosent av all emballasjekartong til gjenvinning.

Jaana Røine, adm. dir. for Grønt Punkt Norge er tilfreds med resultatet.
Vi er godt fornøyd med å oppfylle kravet i bransjeavtalen, og vi vil fortsette å jobbe for å holde tallene på et jevnt høy nivå, sier Røine.

Men det er viktig å ikke hvile på laurbærene, legger hun til. Alle kartonger bør ideelt sett leveres til materialgjenvinning hvor fibrene brukes om igjen i nye papp- og papirprodukter. På denne måten sparer vi både trær og energi. Å produsere kartong fra trær er nemlig langt mer energikrevende enn å produsere nye kartonger fra innsamlede kartonger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere