RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer kriminalitet og vold uten klubb

"Hva skjer`a?" Med forundrede ansikter og store spørsmåltegn i øynene strømmet ungdommene til Lambertseterklubben første dag av påskeferien.

Lambertseter: Mandag morgen fikk klubbleder Harald Larsen via Nordstrands Blad vite at bydelsdirektøren foreslår å legge ned blant annet ungdomsklubben og utekontaktene. Bydelen må spare penger, og igjen rammes de ikke lovpålagte tjenestene. Med tungt hjerte informerte han ungdommene.

Truende

Dette gjør noe med de unges følelser. De blir tafatte og matte, og mister troen på samfunn og politikere når forslaget om å legge ned ungdomsklubben gjentar seg gang på gang, sier Harald Larsen. Han har ledet klubben i snart tjue år og vet mer enn de fleste om hva som rører seg i et ungt hode.

Dagens beskjed er fryktelig trist, og det er ikke lenge siden vi var i samme situasjon. Jeg vil rose politikerne som stod på, støttet oss og reddet klubben i desember. Men, det kan da ikke være nødvendig å rulle opp steinen gang på gang. De gode politiske kreftene må "stramme opp" slik at vi får en varig løsning og nedleggelsespøkelset ikke henger over oss hver tredje eller sjette måned. Det oppfatter ungdommen som truende, sier han.

Trygt

Søstrene Virginia (14) og Paolo (16) Valenzuela peker på hvor trygt det er å ha Lambertseter ungdomsklubb som tilholdssted.

Det er bedre å være her enn ute på gata. Og det er trygt for foreldrene våre å vite hvor vi er. Stenges klubben, kan vi ikke se bortifra at det blir flere slike episoder som ved Karlsrud T- banestasjon nylig. Her inne er det noen som passer på oss. Da skjer ikke sånt, forteller de.

Kan vi ikke være her, blir vi bare gående rundt og "loke". I gatene er det ikke særlig trygt, og det er bedre å snakke med utekontaktene enn med natteravnene, sier Urmi Brahmachari(15).

Hun stiller seg helt uforstående til at klubb og utekontakter i Bydel Nordstrand legges ned samtidig som nabobydel Østensjø har fem ungdomsklubber og sju utekontakter inntakt.

Urmi er medlem av bydelens ungdomsråd. Det er også Cornelia Kjærnes (16). Hun mener det blir et sjokk for hele miljøet dersom klubben forsvinner.

Bydelen vår trenger minst ett sånt sted, et sted som forøvrig unge i hele Oslo misunner oss. Mister vi klubben, mister vi en viktig del av Lambertseter, sier hun.

Vi er så lei av å argumentere mot nedleggelse. Vi vet snart ikke hva vi mer skal si. Men, en ting er sikkert, tar man bort Lambertseterklubben blir det flere gjenger, mer kriminalitet og vold. Vi mister samholdet blant bydelens ungdom.

Som medlem av ungdommens bystyre kjemper også Cornelia for å lovpålegge ungdomsklubber.

Vi har akkurat sendt et forslag til bystyret om dette, forteller hun.

Idiotisk

Lambertseter ungdomsklubb har både skatemiljø, dansegruppe, juniorklubb og ikke minst et utrolig godt og rikt bandmiljø.

I dag er vi 15 band som bruker huset jevnlig fra klokken 15-23. Får vi ikke være her, må vi finne på noe annet. Da blir det å henge rundt, drive med tull og tøys. Vi har et godt samhold, øver og spiller konserter. Rett og slett dumt om det forsvinner. Idiotisk av politikerne, synes Tor Erik Thorsen (17).

Ungdommene maner nå til kamp nok en gang. De vil invitere politikerne på besøk til klubben, og de stiller mannsterke opp når saken skal avgjøres under bydelsutvalgets møte 27. april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere