RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mer liv på torget

Vi ønsker mer liv og mindre biler på Youngstorget. Da må visse grep gjøres, sier Steinar Saghaug, daglig leder i Youngstorget Eiendom.

Sentrum: Siden 1970 har Steinar Saghaug hatt kontorer ved Youngstorget. I 1995 ble han leder for Gårdeiergruppen Youngstorgkvartalet, der blant annet gårdeiere som Obos, Sparebank1 og Olav Thon er medlemmer.

Vi har jobbet med flere prosjekter i området, og ett av dem er parkeringshus under torget, sier Saghaug

Mister plasser

I forrige utgave av Lokalavisen fortalte restauranteier Gunnar Moreite om planene han og flere andre næringsdrivende på Youngstorget er skeptiske til. De mener kafeer, restauranter, butikker og ikke minst miljøet vil lide store tap ved lang anleggsperiode på torget.

Ja, det er klart at arbeidene vil kreve mye, men vi har noen tanker rundt dette. Vi vil jo ikke ta livet av de næringsdrivende. Gårdeierne vil ha en god dialog med leietakerne og forsøke å finne best mulig løsninger for den enkelte. Blant annet har vi tenkt på midlertidige lokaler, lavere husleie i perioden og skjerming av arbeidsplassen, sier han.

Han legger til at han har kontaktet alle og invitert til samarbeid.
Bystyret har vedtatt at gateparkeringen skal fjernes. Når det gjennomføres, forvinner flere hundre parkeringsplasser, og da må vi se på andre løsninger for å beholde kundene på torget. Parkeringsanlegget vi har foreslått, skal ha enkel adkomst direkte fra Ring1, og plass til 400 biler, sier Sagen. Han regner med en arbeidsperiode på minst ett år.

Ny infrastruktur

Saghaug og de andre i gårdeierforeningen ønsker å forbedre området slik at det blir plass til flere butikker, kafeer og restauranter.
Området har enormt potensial. Vi vil ha mindre biler, flere folk og mer aktivitet på torget, sier Saghaug. Han forstår at de næringsdrivende reagerer, men er klar på at opprustningen vil forbedre forholdene for alle, også de som driver forretning i området. Blant annet vil de fornye infrastrukturen under torget slik at vann, avløp og avfallsordninger blir mye bedre.

Arbeidet vil ta tid, og prisen, i tillegg til den direkte økonomiske, er en vanskelig periode for de næringsdrivende. Vi legger ikke skjul på at hvis planene blir noe av, vil konsekvensene være bra for gårdeierne, men det er politikerne i Oslo bystyre som tar avgjørelsen i saken, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere